Передплата 2024 ВЗ

«Очікували 100 тисяч гостей,  а прийшло 150 тисяч!»

На Святі кави був неочікуваний аншлаг відвідувачів.

Цього року на десятий ювілейний фестиваль “На каву — до Львова!” очікували 100 тисяч гостей, але прийшло на 50 тисяч більше. Про це розповів “ВЗ” організатор свята, керівник компанії “Дік-арт” Андрій Сидор. “За оцінками правоохоронців та за підрахунками наших працівників, на Свято кави завітало 150 тисяч осіб, - каже він. — Ще на жодному нашому фестивалі не було стільки гостей. Та й не кожен фестиваль у Львові може похвалитися такою кількістю відвідувачів”.

Цього року фестиваль тривав чотири дні на проспекті Свободи (минулих років — у Палаці мистецтв). Традиційно на Святі кави кавовий Король та Королева відвідують кав’ярні міста, де їх пригощають бадьорим напоєм. Так експерти обирають кращу кав’ярню в кількох номінаціях. Зважають на смак кави, атмосферу, гостинність. Голосування за кращі кав’ярні відбулося також на інтернет-сторінці організаторів фестивалю. Цього року перше місце у рейтингу дісталося кав’ярні “Вірменка”. Власників закладу нагороджено дипломом і кубком. На нагородження кращих з кращих кафе прийшов міський голова Львова Андрій Садовий. “Вірменку” підтримали львів’яни, жителі інших міст України, друзі-хіпі (це завжди була їхня улюблена “точка”) з країн колишнього Радянського Союзу, Польщі...

Кавовий Король та королева виділили ще кілька кращих кав’ярень 2016 року. У номінації «Кава в джезві» - «Домініканес», у номінації «Кава зі собою» - Rocket Espresso, «Гостинна кав’ярня» - «Атляс», «Кава з історією» - «Фіксаж», «Відкриття року» - «Світ кави на Ринку», «Кава і до кави» - «Лігумінка», «Мистецька кав’ярня» - «Штука», «Креативний дизайн» - Black Hone.

У рамках фестивалю “На каву — до Львова” вперше відбувся фестиваль еклерів (на площі Музейній та проспекті Свободи). Відвідувачів пригощали еклерами з різними начинками, а для кулінарів відбувся конкурс на приготування смаколиків до кави. Найсмачніші еклери приготувала 33-річна львів’янка Наталія Гемза. Жінка виховує двох дітей, багато років зай­мається домашньою випічкою. Наталія любить експериментувати на кухні, найбільше їй вдаються солодощі. На конкурс еклерів приготувала еклери зі сімома різними начинками. Журі оцінили її смаколики з манго, арахісом та шоколадом.

Фото компанії “Дік-арт”

Схожі новини