Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Який День Незалежності без київських туристів?

На святкування у місті Лева очікують близько 200 тисяч гостей з України та з-за кордону!

Святкування Дня Незалежності у Львові — піковий туристичний період, після Дня Львова, травневих вакацій, Різдва, Великодня... Щороку на це свято до Львова приїжджає кількасот тисяч туристів, серед яких чи не найбільше киян.

Для жителів столиці приїхати до Львова на День Незалежності є, окрім іншого, виявом патріотизму: пройтися старовинними вуличками у вишиванці, власноруч виготовити символічну монету, придбати сувеніри, піднятися на вежу Ратуші...

Як розповіла “ВЗ” заступник начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник, цього року на святкування Незалежності у Львові приїде дещо менше гостей, ніж минулих років, оскільки посеред тижня припадає вихідний лише один день — 24 серпня. Але водночас святкові заходи триватимуть аж десять днів. Управління туризму очікує близько 200 тисяч туристів з України та з-за кордону. Найбільше гостей приїде до Львова з районів області, жителі Західної та Центральної України. Серед іноземців очікують традиційних туристів міста Лева — поляків, німців, італійців, іспанців, білорусів, литовців, турків... “Готельні номери у Львові заброньовані на понад 70%, - зазначає Галина Гриник. - 24 серпня заклади розміщення матимуть 90-відсоткове заселення”.

Святкові заходи з нагоди Дня Незалежності відбудуться у кількох локаціях - Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, Шевченківському гаю, парку Горіховий гай. Окрім центральних частин Львова, акценти святкувань зроблені і на периферію - Левандівку, Білогорщу. У парку культури — пивний фестиваль “300-фест”. Гості відвідають традиційний фестиваль “Етновир”, ярмарок “Кухня народів світу”. Одна з цікавинок Дня Незалежності — парад трамваїв, серед яких будуть і раритетні. Трамваї декорують синьо-жовтими прапорцями. Вони виїдуть колоною від трамвайного депо до площі Соборної. Після цього на львів’ян та гостей міста чекає екскурсійна програма “Шляхами першого львівського трамвая”.

Фото з архіву “ВЗ”

Схожі новини