Передплата 2024 «Добра кухня»

Лови хвилю благодійності!

Київський театр на Подолі продовжив благодійний тур Україною

28 травня 2016 року Театр на Подолі в рамках благодійної акції «Лови хвилю благодійності!» показав у Львові свою виставу “Вічно живі” за п’єсою Віктора Розова. Як пояснив художній керівник театру Віталій Малахов (на фото), мета акції - привернути увагу меценатів до культурних об'єктів та їх стану. “Це вже 30-й сезон для нашого театру, однак ми вже більше 20 років не можемо добудувати наше приміщення. Лише цього року знайшовся меценат — компанія ROSHEN виділила нам 140 млн. гривень на реконструкцію театру. Ми в свою чергу з нашим театром вирішили організувати благодійний тур Україною. Важливо показати, що бізнес може мати контакт з мистецтвом. Сьогодні, виступаючи у моєму улюбленому драматичному театрі імені Марії Заньковецької, хочеться вірити, що знайдуться кошти на ремонт балкону та колон при вході”, - наголосив художній керівник. Також пан Віталій додав, що він бачить як швидко зростає кількість кав'ярень у Львові, натомість театри виглядають все гірше. “У складні часи так важливо проявити турботу та підтримати один одного, зробити життя теплим та світлим, простягнути руку допомоги тим, хто цього так потребує. Щоб показати своє багатство не обов'язково купувати яхти та будинки, можна вкладати гроші у мистецтво. Я розумію, що зараз в країні скрутне економічне становище, але наведу один приклад. Коли Черчіллю під час війни сказали, що треба зменшити кількість коштів на культуру, він відповів: “А навіщо ми тоді воюємо?”, - зазначив художній керівник театру на Подолі, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, народний артист України Віталій Малахов. Він також наголосив, що культура і мистецтво такі ж необхідні для держави, як медицина чи освіта.

Львів'яни побачили досить філософську виставу про конфлікт батьків з консервативними поглядами на патріотизм та дітей з сучасними поглядами на політику. Як підкреслив пан Віталій, відвідати виставу могли всі охочі. Запрошення від театру на «Вічно живі» також отримали бійці АТО та їх родини.

Організатори планують і надалі дарувати вистави театру великим та малим містам України.

21 травня 2016 року театр на Подолі розпочав свою благодійну акцію «Лови хвилю благодійності!» у Кам’янці-Подільському. Там на день міста безкоштовно для всіх бажаючих акторі зіграли у старій фортеці виставу «Осінь у Вероні» за п'єсою Анатолія Крима.

Схожі новини