Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Frisor Lemberg барбершоп — не звичайна перукарня, а клуб за інтересами

Чоловіки, які мріють про стильні стрижки і супердоглянуті бороди, відтепер матимуть змогу свою мрію втілити у життя. У Львові 1 червня буде відкрито перший у нашому місті Frisor Lemberg барбершоп.

Це не магазин з дивною назвою, а перукарня для стильних чоловіків. Барбершоп (назва походить від слова «барба» — борода) — це суто чоловічий заклад. Приходять сюди не лише підстригтися чи вимоделювати бороду, а й... поговорити. І навіть перехилити чарчину віскі чи посидіти у затишній обстановці за гальбою пива. Тут алкоголю не продають, ним тільки частують. Frisor Lemberg барбершоп — клуб за інтересами. А ще у барбершопі проводять такі зустрічі, на яких вчать, як правильно голитися давно забутою небезпечною бритвою, доглядати за бородою у домашніх умовах.

Перші барбершопи компанія Frisor відкрила у Києві. Потім такі чоловічі заклади з’явилися в Одесі, Миколаєві, Чернігові, Хмельницькому, Харкові, Луцьку, а тепер і у Львові на вулиці Дорошенка, 50.

За словами керуючого Frisor Barbershop Lemberg Олександра Моісеєва, у барбершоп чоловіки приходять не як у перукарню, а «до майстра». Один майстер може надати увесь комплекс послуг — зачіска, стрижка, догляд за бородою.

— Зараз у перукарню треба попередньо записуватися. А до вас може зайти кожен охочий без попередньої домовленості?

— Для зручності клієнтів у нас свій сайт Frisor.com.ua, а також спеціальний додаток, розроблений для смартфонів, можна попередньо зателефонувати, а можна й просто зайти.

— Поруч з вашим закладом багато навчальних закладів. Тож будь-який студент між парами може до вас забігти?

— Ми не зовсім молодіжний заклад. У нас — елітний клуб, і розраховуємо на більш старших панів. Тому не кожен студент через відповідну вартість послуг, та й навіть атмосферу, може бути нашим клієнтом.

— Скільки доведеться заплатити за сучасну стильну стрижку?

— Чоловіча стрижка у нас кош­тує 200 гривень. Якщо це комплекс — догляд за бородою чи бриття плюс стрижка, доведеться заплатити 290. Стрижка триває від 45 хвилин до однієї години п’ятнадцяти хвилин. Усе залежить від техніки майстра. Є майстри, які стрижуть тільки ножицями, без застосування машинки, що свідчить про їхній високий професіоналізм. А ще є майстер, який може стригти навіть двома руками одночасно. Є майстер, який стриже вогнем.

— А небезпечною бритвою?

— Ні. Небезпечною бритвою ми не стрижемо, бо таким методом можна сильно нашкодити цибулинам волосся. Зате пропагуємо бриття небезпечними бритвами. Бо такого результату, як такою бритвою буде виголене обличчя, жоден чоловік не досягне іншими станками для гоління.

— Якщо прийшов чоловік з тугим гаманцем і хоче у вас посидіти не годину, а щонайменше три, і за цей час вип’є не один келишок віскі, а кілька…

— Без проблем. У нас такі речі передбачені. Кількість випитого не вплине на вартість перукарських послуг. Найголовніший критерій нашої мережі — якість послуг і порядність. Чоловіки приходять не у барбершоп, а до свого майстра.

— В елітному закладі працюють досвідчені майстри. Де можна навчитися на такого майстра?

— У нас жорсткий відбір кад­рів. Зараз ми відправили трьох випускників одного з коледжів на навчання. У нас є своя школа барберів у Києві, де хлопці вчаться за рахунок нашої фірми. Забезпечуємо їм дорогу, проживання і навіть харчування. Через два тижні після вишколу вони повернуться до Львова і протягом одного-двох місяців під керівництвом старшого барбера стажуватимуться. У стажера можна підстригтися. У нас є така категорія послуг «стрижка у стажера», за яку клієнт заплатить лише 50 гривень, незалежно від комплексу послуг.

— Які ще послуги пропонує ваша мережа?

— Проводимо благодійні акції — стрижемо безхатьків. Плануємо це робити раз на два тижні у Парку імені Івана Франка. Будемо їздити у госпіталі, для учасників АТО маємо окрему програму. Ми не пере­слідує­мо фінансової мети, а популяризуємо ось цю давно забуту культуру. Розмовляла