Передплата 2024 «Добрий господар»

«Найкраща закуска до пива – редиска»

На пивному фестивалі в Яремчі Віталій Козловський підняв келих вина за батьків, а Тетяна Решетняк заспівала We are the Champions на підтримку Джамали.

Телеведучі Тетяна Гончарова та В’ячеслав Соломка дегустували гриль-закуски до пива.
Телеведучі Тетяна Гончарова та В’ячеслав Соломка дегустували гриль-закуски до пива.

У Карпатах офіційно відкрили туристичний сезон. Пивний фестиваль у Яремчі, який відгримів у Romantik Spa Hotel, відбувся одночасно у стилі великого гуцульського весілля та баварського пивного фестивалю просто неба. За одним столом, який вгинався від наїдків та напоїв, зібралося близько трьохсот гостей не лише з Яремча та Івано-Франківської області, а й з усієї України та з-за кордону. Серед VIP-гостей — співаки Віталій Козловський, Асен Мірзоян, Тетяна Решетняк, гурт «Українські барви», телеведуча Соломія Вітвіцька, ресторатор та кулінарний експерт Михайло Плотніков, член дегустаційної комісії, організатор XXI Європейського конкурсу виробників пива за мюнхенськими стандартами у місті Мішкольці (Угорщина) Іштван Барецький. Ведучі свята - телерадіоведуча, журналіст Тетяна Гончарова та телеведучий В’ячеслав Соломка.

Як розповів “ВЗ” організатор пивного фестивалю, готельєр, ресторатор, власник броварні в Івано-Франківську Іван Гаврон, цього року у курортному Яремчі прогнозують суттєве збільшення туристів. Левова частка гостей, які приїжджають в Яремче, - українці із західного регіону нашої держави, решта — європейці. Росіян на карпатських курортах немає. За словами пана Гаврона, вони лише активно відстежують на сайтах карпатських готелів ціни на номери та SPA-процедури, але не їдуть... “Навіть у складний час люди хочуть активного відпочинку, а у Карпатах є все для душі і тіла, - зауважив Іван Гаврон. - Яремче - супутник Буковелю. Хтось може закинути, мовляв, а куди тут можна піти, на що подивитися, крім стежок Довбуша, сувенірного ринку та водоспаду? Але тут справді красива дика природа, природні “джакузі” у швидких річках, водоспади. Актори Ольга Сумська та її чоловік Віталій Борисюк часто приїжд­жають у Карпати - за п’янким повітрям та можливістю відвідати Буковель”.

Ведуча пивного фестивалю Тетяна Гончарова додала, що впродовж останніх років українці віддають перевагу відпочинку в Україні. “Це не тому, що вони стали такими великими патріотами, а тому, що поїхати на відпочинок за кордон зараз дорого, - каже Тетяна. - Туризм Карпат має майбутнє”. Запитую Тетяну, чи настільки любить пиво, що погодилася бути ведучою пивного свята у Яремчі? Каже, пиво не є її улюбленим хмільним напоєм, але вважає за обов’язок випити його кілька ковтків у компанії хороших друзів. Пивом смакувала хіба що в Азії. У Яремчі таки спробувала два келихи. Каже, більше подобається темне. Смакові уподобання Тетяни Гончарової — не випадкові. Адже темне пиво з приватної броварні Івано-Франківська нещодавно завоювало “золото” на XXI Європейському конкурсі виробників пива у місті Мішкольці (Угорщина). За золоту медаль боролися 140 європейських виробників.

...І ось гості сіли за столи, офіціанти принесли великі дощечки із закусками до пива, кухлі наповнили пінним напоєм. В’ячеслав Соломка разом із Тетяною Гончаровою закликали гостей підняти пивні кухлі, щоб дати старт фестивалю. Під вигуки “Будьмо!” гості урочисто благословили Карпати на успішний сезон. У своєму привітальному слові Іван Гаврон порадив гостям, з чим краще смакувати пиво. “Найкраща закуска до пива — редиска, - переконує власник броварні. - Цей овоч покращує травлення. Німці за пивним столом кажуть одне одному “На здоров’я!”.

У меню заходу - «фото» з офіціантками у спеціальному дрес-коді. 
У меню заходу - «фото» з офіціантками у спеціальному дрес-коді. 

Через деякий час пішов легенький дощик. За народним повір’ям, це до успіху будь-якої справи. Тетяна Гончарова закликала гостей підняти руки і в унісон вигукнути “Дощ, зупинись!”. Але з неба продовжувало накрапати, ніби природа давала знак, що цього року в Карпатах варто чекати стабільного туристичного буму. Хтось сидів за столом під парасолею, дехто не звертав уваги на “сльози” хмар і продовжував насолод­жуватися пивом. На святі пива панувала дружня атмосфера. Усі танцювали, веселилися, знайомилися і час від часу цокалися кухлями на знак смачної і веселої забави.

Першим на сцену вийшов співак Віталій Козловський. Сказав, що приїхав у Карпати зі своїм батьком, щоб відпочити душею, пройтися стежками свого дитинства. Попросив винести йому на сцену келих білого вина, бо пива не п’є. Віталій закликав гостей підняти кухлі пива за своїх батьків. Другий тост — за гостей. Крім свого традиційного репертуару, Віталій Козловський заспівав “Червону руту”, чим приємно здивував гостей. Потім на сцену вийшла співачка Тетяна Решетняк, яка з перших хвилин вразила усіх своїм вбранням. Гості були закутані у кардигани та куртки, а співачка виступала у білому платті з оголеною спиною. На концерті, котрий збігся з фіналом пісенного конкурсу “Євробачення”, Тетяна Решетняк разом з Арсеном Мірзояном та іншими зірками виконали відомий хіт We are the Champions - на підтримку Джамали. Після цього всі гості та артисти шаленими оплесками та виконанням гімну України відсвяткували нашу перемогу на “Євробаченні”.

Не танцями єдиними. Який пивний фестиваль без конкурсів на тему пива? Тетяна Гончарова просить для конкурсу трьох добровольців. Зголосилося двоє чоловіків, серед яких угорець Іштван та жінка, що вирізнялася активністю на танцмайданчику. Суть конкурсу — учасникам дають заморожені в пиві футболки, скручені як ганчірки. Завдання — будь-яким способом розрівняти футболку. Хто першим це зробить — той переможець. Чоловіки вмить взялися розривати заморожений одяг руками, а жінка була хитрішою — спочатку полила її теплим пивом. Переможцем став пан Тарас, який отримав у подарунок п’ять пляшок пива. На другому місці Іштван з призом — чотири пляшки пива.

Іван Гаврон вручає Андрієві Забігайлу сертифікат на річний запас пива.
Іван Гаврон вручає Андрієві Забігайлу сертифікат на річний запас пива.

І ось настала черга боротьби за джек-пот пивного фесту. На кону - річний запас пива. На конкурс зголосилося понад десять учасників. Завдання — придумати найкращий слоган для пивного бренду. Творчість учасників оцінювала суддя конкурсу — Тетяна Решетняк. Варіанти були різні: від “Пиво пити — сто років жити” до переспіву хіта Святослава Вакарчука “Дякую тобі за те, що ти завжди зі мною...”. Із завданням найкраще впорався Андрій Забігайло — учасник соціального проекту «Переможці». Чоловік втратив кінцівку під час участі у конфлікті на сході України, але не втратив сили духу та віри у повноцінне життя. Андрій не приховував радості від виграшу 100 літрів пива.

Фото організаторів фестивалю

Схожі новини