Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Лікар сказав, що дитині залишилось жити тиждень»...

Гроші на термінову операцію з видалення злоякісної пухлини мозку позичили. Якщо добрі люди не допоможуть, родичам хлопчика доведеться продавати помешкання, в якому живуть.

У 5-річного Макара Апаріна — пухлина мозку. У понеділок, 29 лютого, хлопчика прооперували у Варшавському центрі здоров’я дітей. Видалене новоутворення забрали на гістологію. Лікарі на 90% упевнені, що це — медулобластома, одна із небагатьох злоякісних пухлин центральної нервової системи, яка дає метастази у м’яку оболонку головного і спинного мозку.

«До Нового року ще був здоровим. Те, що з малим не все гаразд, першим помітив я. Коли вів онука у садочок, звернув увагу, що у нього заплітаються ніжки, - розповідає дідусь Макарчика пан Костянтин. - Донька припустила, що це нові чобітки його тиснуть. Сказав, щоб викинула їх. Але ситуації це не виправило — дитина й далі при ходьбі заточувалась. Збоку це не впадало у вічі, бо розпитував виховательок у дитсадку і вони запевняли, що не помічають у Макарчику жодних змін - активний, веселий... Коли грали з ним у футбол, звернув увагу, що у дитини — розфокусований зір. Повезли його у лікарню на Орлика (дитячу міську клінічну. - Авт.). На МРТ виявили велику пухлину у мозку. Нейрохірурги порадили лікуватися за кордоном не зволікаючи: “Без операції дитині залишилось жити тиждень, максимум два”. За чотири дні зробили проїзні документи на двох дітей. У Макарчика є ще дворічний братик. Донька годувала його грудьми, тож малого довелося брати з собою. У польському консульстві до нашої біди поставилися з розумінням і оперативно видали візи (поїхали з дітьми мама та бабуся). Попередній діагноз нам озвучили у понеділок. У суботу вже поклали малого у польську клініку. Гроші на операцію - 20 тис. євро — позичили. Донька — у декретній відпустці, зять — держслужбовець, зарплату має невелику. Якщо добрі люди не допоможуть, доведеться продати житло. Я до цього готовий”.

“Після променевої терапії протягом року Макарчику проводитимуть інтенсивну хіміотерапію. Потім щопівроку треба буде робити МРТ. На обліку перебуватиме 10 років, бо хвороба може будь-якої миті повернутися”, - пан Костянтин не стримує сліз...

Якщо маєте змогу допомогти цій родині, кошти на лікування Макарчика просимо переказувати за цими реквізитами:

Приватбанк 4149625800053637

Зв’язатися із мамою хлопчика, пані Юлією, можна за цим номером: (097)990-85-08. На час, поки перебуває у Польщі, за номером (066)418-33-68. Дзвінки для абонентів “МТС Україна” і “Vodafone Україна” — безкоштовні.

Зв’язатися із дідусем Макарчика, паном Костянтином, можна за номером (067)396-90-69.

Схожі новини