Передплата 2024 ВЗ

«Чоловік жартував, що відкрив у мені талант народжувати»

  • 13.02.2016, 11:00
  • 12.5K

Мати п’ятьох дітей має модельну фігуру, успішний бізнес і мріє про... шосту дитину.

Є такі люди — з внутрішнім сяйвом. Вони приковують увагу блиском в очах, вмінням інтелігентно і м’яко себе подати при знайомстві, магнетизують глибиною погляду. Досконалий макіяж, стиль у зачісці, ексклюзивний одяг, манікюр, парфуми… Людина з харизмою.

З Галею Давидюк я познайомилася у фітнес-клубі. У свої 35 років Галя — мама п’ятьох (!) дітей — має модельні стандарти фігури. Як багатодітна мати з типової домогосподарки перетворилася на успішну бізнес-леді? Про це, а також про нове кохання пані Галина відверто розповіла кореспонденту “ВЗ”.

У цих дітей не просто мама, а стиліст.
У цих дітей не просто мама, а стиліст.

— Алісія — перша моя донька, котру народила у 21-річному віці, - розповідає про сімейний скарб. — Потім народилася Агнеса, котрій зараз 12 років, а далі один за одним народжувалися хлопці: Алану — 10 років, Адріану — 8 років і найменшенькому Адаму зараз 6 років. Чому імена усіх на «а»? Бо по батькові вони мають ще брата і сестру — Андрійка й Андріанку - і ми продовжили традицію. Діти — найбільше моє досягнення, пишаюся і тішуся ними.

Галя захоплено розповідає про свій сімейний устрій, про демократичні погляди на методи виховання, освіту та про дисципліну, яку запровадила у сім’ї. Про самостійність дітей і графік чергування у хаті. Щодня хтось на черзі прибирати, інші у той час допомагають на кухні… Усі діти — школярі. Навіть найменшого Адама з п’яти років віддали у школу, бо серед старших він розвивався значно швидше. Хлопці — футболісти. «Це ж так гарно, коли троє синів грають у футбол, - сміється Галя. — Один на воротах, інші у полі відвойовують м’яч. Дівчата захоплюються музикою, вокалом і танцями. Старша грає на фортепіано. Творчі особистості». Галя згадує, що з першим чоловіком багато їздили по світу з дітьми, вона не працювала, займалася дітьми. Чоловік жартував, що відкрив у ній талант народжувати. Згадує, що її лікар-гінеколог вже звикла до того, що вона вагітною сама за кермом приїжд­жає у пологовий будинок, а за годину-дві після приїзду вже народила. Бувало, сама за кермом з дитиною поверталася додому. Чоловік-бізнесмен не завжди мав змогу залишити роботу.

- Спочатку у нас все було гарно, - розповідає Галя. — Але з часом у стосунки закралася криза, яка призвела до розколу. Різні пріоритети, різні цінності, а, можливо, і різниця у віці з чоловіком, бо він старший на 12 років, призвели до відчуження. Почалися сварки, скандали... У якийсь момент зрозуміла, що стала чоловіку нецікавою, бо займалася лише дітьми, хатою. Не було думок про саморозвиток. У хаті — п’ятеро діток, і всю себе віддавала їм. Тривожилася: як жити далі і куди йти з п’ятьма дітьми. Чоловік запевнив, що не залишить напризволяще з дітьми. Роз’їзд, розірвання стосунків - болючий і травмуючий період.

Сиділа й думала, чим зайнятися. Рішення прийшло само собою, бо цікавішого заняття, аніж створення іміджу, стилю, дизайну, для мене не було. Завжди замовляла собі одяг у дизайнерів чи розробляла власний дизайн і шила у кравчинь. Видумувала цікаві варіанти стилю для себе і дітей. Знайомі просили поради щодо їхнього стилю. Усвідомила, це, очевидно, «моє». Тому вирішила глибше повчитися. Вирушила у Київ на навчання до відомого латвійського стиліста Костянтина Богомолова.

Був цікавий і насичений період навчання. З дітьми допомагала мама чи няня. Перший чоловік теж підтримував. Відтак у Львові створила студію іміджу й дизайну «Вальяж», залучила до спів­праці фахівців з індустрії моди. Справа почала розкручуватися. Професія іміджмейкера — це не лише грамотно і правильно підібраний одяг чи стиль, а до деталей продуманий і відпрацьований імідж людини.

У фітнес-клуб – щодня. Зріст Галини – 168 см, вага – 60 кг.
У фітнес-клуб – щодня. Зріст Галини – 168 см, вага – 60 кг.

Немислиме задоволення — бачити, як змінюється на краще життя у людей після нашої співпраці. Хтось стає успішним у бізнесі завдяки продуманому діловому стилю, хтось знаходить собі пару і влаштовує особисте життя. Часом достатньо змінити зачіску чи колір волосся — і кардинально зміниться життя у ліпший бік.

— Проблеми у житті починаються від того, що недостатньо себе любимо, не вміємо себе цінувати, - переконана Галина. — Тільки та людина, якій комфортно наодинці зі собою, може наповнити життя іншої людини теплотою і щастям. Не можна жертвувати собою заради чоловіка чи дітей. Слід навчитися балансувати у житті, тобто приділяти достатньо часу сім’ї, бізнесу і відпочинку. Мати простір для саморозвитку і професійного росту. Обов’язково стежити за своїм зовнішнім виглядом, іміджем і стилем. Коко Шанель казала: чим гірше у людини йдуть справи, тим досконалішою має бути зовнішній вигляд.

— Нерідко жінки опиняються у пастці сімейного життя, розчинившись у домашніх клопотах і часто потерпаючи від домашнього насилля. Терпіти не варто, - впевнена Галина. — Коли зачиняються одні двері, відчиняються інші. Потрібно вірити у себе і не опускати рук. Не боятися народжувати дітей.

З Олександром Давидюком, своїм другим чоловіком, Галя познайомилася три роки тому на тренінгу особистого росту. «Це було кохання з першого погляду, - згадує Галя. - Довго не могла сприйняти серйозно Сашка, бо він на вісім років молодший. Але справжнє кохання ніщо не зупиняє, жодні обставини чи перепони. Навпаки, все підлаштовувалося під нас. Були проти батьки, як Сашка, так і мої, але згодом все владналося. Переживала, як сприймуть діти, але Саша взяв на себе виховання дітей, хлопці завдяки йому пішли на футбол».

Галя і Сашко схожі навіть зовні, наче рідні. Вони й свої дні народження святкують день за днем: 1 і 2 травня. Минулого року Галя й Сашко одружилися. Тепер Галина мріє про шосту дитину...

Фото з архіву Галини Давидюк.

Схожі новини