Передплата 2024 ВЗ

Приходько «перегоріла», а Тоню Матвієнко розкритикували за погану англійську

У першому півфіналі національного відбору на конкурс «Євробачення» рівних Джамалі не було.

Цьогорічний відбір на “Євробачення-2016” проходить у форматі талант-шоу. Вже відбувся перший півфінал. Пізно ввечері 6 лютого стало відомо, що у фінал вийшли три найкращі претенденти: співачка Джамала і дві групи - The Hardkiss та Brunettes Shoot Blondes. Такі акули сцени, як Настя Приходько і Тоня Матвієнко, набрали малу кількість балів і далі не будуть боротися за право поїхати у Стокгольм.

Те, що в лідери вийдуть Джамала і Hardkiss, не стало несподіванкою ані для суддів, ані для глядачів. А от маловідома група з Кривого Рогу Brunettes Shoot Blondes стала відкриттям. За словами продюсера Олександра Ягольника, це можна пояснити тим, що кліпи Brunettes Shoot Blondes набирають шалену популярність у соцмережах.

Зате повною несподіванкою для всіх стали результати Насті Приходько і Тоні Матвієнко. На думку Ягольника, Приходько перегоріла ще на старті. Усі знають, які чудові вокальні дані у Насті, та й пісню обрала ніби непогану. Але Костянтин Меладзе розкритикував співачку. “Мені не вистачило емоційності у вашому виступі, не було тієї енергії, від якої зносить дах”, - сказав Меладзе.

Не сподобався суддям і виступ Тоні Матвієнко, яка вийшла на сцену лише через два тижні після пологів. Молода мама у довжелезній білій сукні виглядала чарівно. Усім сподобався її спів, однак суддя Андрій Данилко, більш відомий як Вєрка Сердючка, розкритикував виконання пісні англійською мовою і порадив Тоні Матвієнко співати українською. А Костянтин Меладзе похвалив співачку за автентичність, сказав, що “у Тоні унікальний голос, як скрипка Страдіварі”, але, за його словами, “ця пісня не має перспектив”.

Не сподобалася суддям і переможниця шоу “Х-фактор” Аїда Ніколайчук. Струнка блондинка зробила ставку на зовнішність, одягнувши червону сукню, що тісно облягала фігуру, з вирізом до сідниць. Через яскраву зовнішність Аїду порівняли з Вірою Брежнєвою, що страшенно не сподобалося Костянтину Меладзе. “Якби вам давали призи за красу, ви би точно виграли. Ваша пісня — ніяка! На відміну від неординарної зовнішності, ваша пісня ординарна”, - сказав він.

Найбільшу суму балів — дев’ять — від суддів і стільки ж від глядачів набрала Джамала. “На даний час — це найкращий виступ”, - сказав Андрій Данилко. Композицію “1944” Джамала написала сама і присвятила її трагедії кримських татар. “У 1944-му всіх завантажили у товарні вагони і, як тварин, везли у Середню Азію кілька тижнів. Тих, хто помирав від голоду і спраги, викидали з поїзда. Моя прабабуся також втратила там одну з доньок”.

Виступ Джамали викликав суперечки у соцмережах. “Заходу потрібні шоу, легка музика і слова, трагедія України, кримських татар там нікого не цікавить”. Про це під час першого півфіналу казав і Андрій Данилко, колишній учасник “Євробачення”. “Євробачення” — специфічний конкурс, там хочуть веселитися, слухати хіти, а не проблеми інших”. І пригадав, як кілька років тому “ґринджолам” зламали кар’єру тим, що відправили їх на “Євробачення” з актуальною піснею... Джамала йому на це відповіла: “Я спочатку також переживала, що мене не зрозуміють. Але я рада, що саме цю пісню полюбили. Якщо підтримали в Україні, то, думаю, і в Європі зрозуміють”.

Ймовірно, Джамала таки має шанси перемогти на “Євробаченні”, бо навіть сам Меладзе назвав її “великою співачкою”. “Коли я слухав Джамалу, піймав себе на думці, що ми не цінуємо людей, які живуть поруч. Нам іноді здається, що великі співаки живуть в Америці чи Англії. Я провів багато кастингів, через мої вуха пройшло багато виконавців, тож можу сказати об’єктивно, що Джамала — видатна співачка”. Продюсер додав, що її голос викликає унікальні емоції. А Руслана, яка аплодувала конкурсантці стоячи, закликала людей підтримати Джамалу і проголосувати за неї. “Ти музикою мені дала зрозуміти біль від того, що ми втратили Крим. Я плакала разом з тобою. Ми будемо ідіотами, якщо не проголосуємо за тебе, щоб ти пройшла у фінал”, - сказала Руслана.

Попереду — другий півфінал з іншими виконавцями, який відбудеться 13 лютого. За перемогу серед інших поборяться SunSay, Викторія Петрик, «НеАнгели»... З них також виберуть трійку лідерів. А

21 лютого відбудеться грандіозна битва шести фіналістів. От тоді і стане відомо, хто з них заспіває на “Євробаченні”, що відбудеться у травні у Стокгольмі.

Схожі новини