Передплата 2024 ВЗ

2016-й буде щедрим на трійні

За чотири дні нового року народилось стільки, скільки зазвичай народжується за чотири місяці!  

Торік у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні на світ з’явилося шестеро трійнят.

А за перші чотири дні нового року — двоє! Виходить, за чотири дні нового року народилось стільки, скільки зазвичай народжується... за чотири місяці!

Як розповіли “ВЗ” медики, 35-річну Ольгу Вольникову з міста Ходорова Жидачівського району, що на Львівщині, оперували непланово на 30-31 тижні вагітності, оскільки життя найменшої з трійнят (дівчинка народилася з вагою 700 г) через порушене серцебиття опинилося під загрозою. Сестричка крихітки з’явилася на світ з вагою 1,330 кг, а братик — з вагою 1,5 кг. Малюків перевезли у відділення інтенсивної терапії недоношених новонароджених.

Через два дні попросилася на світ ще одна трійня. 30-річна жителька Львова Наталія Презлята народила діток на 35-36 тижні вагітності - двох хлопчиків вагою 2,200 кг і 2,100 кг та дівчинку вагою 2 кг. “У чоловіка день народження - 2 січня. У наших трійнят — 4, а у мене — 6. У перший місяць року тільки те й робитимемо, що святкуватимемо”, - жартує Наталя.

Жінка - родом із Збаража Тернопільської області, її чоловік — з Івано-Франківська. Обоє вирішили вчитися у Львові. Наталя вступила на факультет міжнародних відносин. Її коханий обрав спеціальність програміста. Побралися три роки тому. До того ще три роки зустрічалися.

“У 2015 році трійні народжувалися у середньому раз на два місяці. А тут — кожні два дні!” - дивуються медики. Схоже, роботи у них цьогоріч не поменшає. Більшість випадків, з яким доводиться стикатися лікарям цього пологового, — складні. Це — не тільки багатоплідні вагітності (торік допомогли з’явитися на світ 120 двійнятам), а й різноманітні патології: діабети, гематологічні і онкозахворювання, вади серця...

Фото автора

Схожі новини