Передплата 2024 «Добрий господар»

Дехто Петриненка так і не дочекався...

Після скандального концерту співак заявив, що надалі не братиме участі у збірних «солянках».

Скандалом закінчився концерт народного артиста України Тараса Петриненка у Львівській філармонії. Частина глядачів покинула зал. Новина миттєво розлетілася не лише містом, а й всією Україною. Чому люди посеред концерту виходили з залу і вимагали у касі повернути гроші за квитки? Відповідь журналіст “ВЗ” знайшла на сторінці журналіста Остапа Дроздова у соцмережах. А наступного дня вирішила особисто пересвідчитися, чим була роздратована вимоглива львівська публіка.

У Львівській філармонії було заплановано два концерти, у яких, окрім Тараса Петриненка, мали виступати івано-франківський рок-гурт “Полюс” і львівська співачка Каріна Плай. Це було вказано на афішах. Не було, щоправда, зазначено, кому скільки часу для виступу надали організатори. Львів’яни, мабуть, неуважно читали афішу і, віддавши за квиток від 150 до 280 гривень, прийшли послухати лише свого улюбленого виконавця Тараса Петриненка.

Розпочав концерт “Полюс”. Виступ гурту тривав 45 хвилин. Наступною вийшла Каріна Плай. Може, все би й нічого, але її виступ також затягнувся надовго. А поміж їхніми піснями публіку розважав анекдотами якийсь чоловік, якого, до речі, на афіші не було заявлено. “Гуцульський гуморист виразно пенсійного віку. Сказати, що його ретро-гумор повністю ішов мимо — нічого не сказати, - написав Остап Дроздов. - Минула година часу. Витерпівши всі ці “розігріви”, публіка уже налаштувалася на появу свого кумира. Та не тут то було. На сцену вийшла Каріна Плай. І це був нокдаун, удар нижче пояса. Навіть я почав голосно матюкатися. І ось чому. Другою піснею в Каріни Плай прозвучала дитяча пісенька про зєльоного кракаділа російською мовою... далі прозвучала ще одна весела пісня російською мовою “Звйозди падалі в море”. На програшах артистка щиро бажала публіці, яка прийшла на Тараса Петриненка, аби “все ваши мечты сбывались, дорогие львовяне, и пусть звезды падают к вашим ногам…”. Так тривало аж півтори години. О 20.30 народ почав розходитися, так і не дочекавшись виступу свого кумира.

Наступного дня за годину до концерту я вже була у філармонії. Мабуть, організатори злякалися і вирішили трохи стиснути програму, бо попереднього дня лише відважні могли висидіти три з половиною години у кріслі. Другий концерт тривав лише дві години з маленьким хвостиком. Гурт “Полюс” обмежи­вся кількома піснями, а Каріна Плай “викреслила” зі свого репертуару російські пісеньки і зверталася до слухачів лише українською мовою. Панові гумористу також довелося “наступити на горло своїй пісні”... Не знаю, скільки пісень мали заспівати наступного дня Тарас Петриненко з Тетяною Горобець, але публіка готова була слухати їх ще довго, оплесками та вигуками “Браво!” не відпускала артистів. Петриненко обіцяв ще повернутися до Львова з сольною програмою, а брати участь у спільних концертах, обіцяє, більше не буде.

Коментарі для «ВЗ»

Андрій Василюк, лідер гурту “Полюс”

Можу погодитися з тими людьми, які були невдоволені через те, що Каріна співала російською мовою. Вважаю, скандалу ніякого не було, бо, коли ми закінчили концерт, багато людей дякували і фотографувалися з нами. А люди, які пішли з концерту, не мають культури. А те, що написано у соцмережах, і якщо це писав той Дроздов, якого я поважав і програми якого дивився із захопленням, то після цієї статті поваги у мене до нього більше нема.

Каріна Плай,співачка

Те, що написав Дроздов, неправда. Він написав, що я спілкувалася з публікою російською мовою. Це — неправда. Люблю зі сцени говорити, бажати слухачам щось хороше, хочу, щоб між нами було живе спілкування. У мене була програма з шести пісень, з яких дві жартівливі російською мовою. Одну пісню заспівала англійською. Не розумію, для чого перекручувати факти.

Тарас Петриненко, народний артист України

Ми не вперше приїздимо на новорічні свята на збірні концерти. Мені запропонували й цього разу взяти участь у такому збірному концерті у Львові. На афіші були вказані артисти, які мали також брати участь у ньому. Затягнувся виступ попередніх виконавців, а хтось з журналістів дописався до того, що мене начебто взагалі не було на цьому концерті. Львів’ян обурило те, що хтось співав російською мовою. Мене звуть Тарас Петриненко, а не Каріна Плай. Я не відповідаю за інших виконавців і за те, що вони виконують. Я такий самий запрошений співак, як і вони. Мене звинувачують у чомусь, чого я не можу зрозуміти, чому маю за когось відповідати? Можливо, це якась провокація. Не знаю, що у таких випадках говорити, але мені прикро. Єдине, що можу з певністю сказати, що більше співати у збірних концертах я не буду. Приїжджатиму зі сольниками, зі своєю програмою, за яку буду відповідати — від початку і до кінця.

Схожі новини