Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майбутні «акули пера»

Перший випуск «Школи журналістики «Рожеві Окуляри»

Протягом року діти зі “Школи журналістики “Рожеві окуляри” освоїли основи преси, теле- та радіожурналістики, спробували себе у ролі операторів, інженерів монтажу та ведучих. Діти отримали унікальний досвід, корисні знання, реалізовували свої творчі плани та ідеї у вигляді репортажів, зйомок програм та інтерв’ю. Їм у цьому допомагали викладачі — практикуючі журналісти у різних сферах, актори театру ім. Леся Курбаса.

Діти навчалися як справжні студенти. Пройшли ввідний курс у журналістику, ознайомилися зі специфікою роботи преси, телебачення та Інтернету. По кожному блоку здавали проект: власну газету, радіопрограму та фільм. Алгоритм виконання будь-якого завдання був таким, як і у справжній газеті чи радіопрограмі. Найважче дітям було з блоком телебачення, адже їм потрібно було створити авторський фільм.

“Звісно, дитячі роботи були і смішними, і по-дитячому серйозними. Працювати з ними дуже легко. З ними не засумуєш: у них багато енергії та бажання вчитися. Коли цілий день знімали кліп у Карпатах, на висоті понад 1000 метрів, ніхто з них не скаржився. А такий графік витримає не кожен досвідчений артист чи ведучий, - розповіла керівник студії Христина Гевко. - Окрім основних курсів, діти мали ще допоміжні дисципліни, які входять до курсу, - ораторська та акторська майстерність, постановка дикторського голосу та уроки фотографії. Проект “Рожеві окуляри” має різні напрями роботи з дітьми. У нас є телевізійна програма, яка виходить щотижня у суботу та неділю. А окремо - “Школа журналістики”, яка розпочала свою роботу у вересні минулого року. На початку липня відбувся перший випуск дітей. Кращих учениць молодшої та старшої груп нагородили за підсумками річного рейтингу”.