Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Галицькі нарізанці — авторська паста кухарів «Пошти на Друкарській»

Щоб скуштувати  коронну страву італійців, пасту, львів’янам та гостям міста не обов’язково їхати до королеви Адріатики. Відтепер у Львові, в ресторані  “Пошта на Друкарській”, — справжні галицькі нарізанці. Це паста власного виробництва, приготовлена за авторськими рецептами шеф-кухарів. Для гостей готують пасту  з м’ясом, грибами та лососем. Але є й вегетаріанські рецепти — з овочами.

Як зазначив шеф-кухар “Пошти на Друкарській” Юрій Пономарчук, нарізанці готують оригінально, з ноткою кулінарної імпровізації. “Наприклад, традиційна болоньєзе — смачна м’ясна паста, а ми її зробили з копченостями і салом. І це ще смачніше, - запевняє Юрій. - Замість італійського пармезану використовуємо локальний сухий овечий сир, який дуже добре смакує. Для приготування використовуємо борошно з твердих сортів пшениці та воду. Без яєць та жодних інших добавок. Так традиційно готують тісто на великих італійських виробництвах. Така паста швидше вариться і дуже добре зберігається — як висушена, так і м’яка у холодильнику. Викручуємо пасту на італійському екструдері Bigolaro”.

Апетитні галицькі нарізанці.
Апетитні галицькі нарізанці.

Юрій Пономарчук каже, що планує приготувати солодку пасту — з шоколадом. Такому десерту позаздрять навіть італійці.

На кухні “Пошти на Друкарській” відбуваються усі етапи приготування пасти: від замішування тіста — до його викручування через екструдер (станок для виготовлення), висушування. Це відкритий процес, за яким можна спостерігати через скло.