Передплата 2024 ВЗ

Гості «УКРОПТЕКИ» замовляють «на біс» хіт Онуки, пісні Левицького та невмирущу «Червону руту»...

У нічному клубі Rafinad People Club «на ура» проходять вечірки української танцювальної музики

Нічний клуб Rafinad People Club першим у Львові запровадив вечірки української танцювальної музики «УКРОПТЕКА» (спочатку проект називався «УКРТЕКА»). Для гостей клубу пропонують добру українську танцювальну музику, «укропські» гуляння аж до ранку. Вхід у вишиванках — безкоштовний. Думаєте, активними відвідувачами «УКРОПТЕК» є лише українці? Під танцювальні українські хіти на повну «відриваються» закордонні гості клубу — поляки, німці, турки... На вечірку в українському стилі вирушила журналіст «ВЗ».

... При вході гостей вітають гаслом «Слава Україні!». Запрошують до столу на аперитив, де частують українською горілочкою, салом з гірчицею, огірочками з кропом та варениками. У танцювальному залі до роботи за ді-джейським пультом приступає Михайло Юрчук, резидент Rafinad People Club, один з кращих ретро-проектів Західної України Star’yo Gonibez. Михайло приїжджає до Львова з Рівного, щоб запалювати львів’ян українськими дискотеками.

Піджейки у віночках – одна з окрас вечірки.
Піджейки у віночках – одна з окрас вечірки.

«Українська музика — сильна, але її клуби ще мало використовують, — каже Михайло Юрчук. — Три роки тому почав робити на дискотеках підбірку української танцювальної музики. На «УКРОПТЕКАХ» у Rafinad People Club гості із захопленням танцюють під відомі хіти гуртів «Океан Ельзи», Скрябін, СКАЙ, ВВ, «Бумбокс», співака Дзідзьо. Присутні українська фолькова музика — «ВАСЯ Клаб «Чорна гора», пісні гурту «ТІК», Mad Heads. Коронна пісня «УКРОПТЕКИ» — «Місто», яку виконує співачка Онука. Це якісна електронна музика. Тому легко зробити ремікс на цю пісню. «Місто» замовляють на біс. Популярні пісні Владислава Левицького, який нещодавно трагічно загинув в автокатастрофі».

Арт-директор нічного клубу Rafinad People Club Юліан Фінюк наголосив, що українські дискотеки проходять на одному диханні — аж до ранку... «УКРОПТЕКИ» організовують у клубі двічі або раз на місяць. «Ідея дискотек української музики виникла ще до Революції Гідності, — каже Юліан. — Українці звикли танцювати на дискотеках під світові хіти. Щоб переформатуватися, ми вкладали чимало зусиль. Одного дня на українську дискотеку до нас прийшло 42 (!) дівчини у вишиванках та віночках. Коли народ заходить, то поринає в українську атмосферу. А потім — пішло! «УКРОПТЕКА» не просто прижилася, а стала мега-популярною. Тішуся, що бути українцем — в тренді. Тепер на «УКРОПТЕКАХ» — аншлаги. Найбільше відвідувачів українських дискотек було на Старий-Новий рік (тема вечірки — українські вечорниці), Пасху, Івана Купала, Зелені свята».

... На танцмайданчику Rafinad People Club — ніде яблуку впасти. «Тішуся, що у Rafinad People Club організовують українські дискотеки, де можна послухати якісну українську музику, від душі потанцювати, повеселитися, — розповіла 25-річна львів’янка Христина. — Приємно, що цю хвилю підтримують іноземці. Так ми демонструємо їм свою гостинність, традиції».

Житель міста Стамбул Айтюрк не вперше відпочиває у клубах Львова. Східний красень розповідає, що на «УКРОПТЕЦІ» його вразили привабливі красиві відвідувачки-українки та запальні танці.

Я потанцювала і повеселилася на «УКРОПТЕЦІ» на славу. Не пригадую, коли востаннє так захоплююче і драйвово провела свої вихідні. Тепер стану постійним відвідувачем українських дискотек.

Схожі новини