Передплата 2024 «Добрий господар»

Мирон Маркевич: «Навіть якби мені у «Дніпрі» забороняли, все одно поїхав би до воїнів на передову...»

Легендарний тренер і футболісти підтримали українських бійців у зоні АТО.

Не футболом єдиним живуть гравці вітчизняних клубів. Крім спорту, знаходять час і на громадську роботу, зокрема, активно допомагають українській армії, яка на Донбасі стримує атаки російсько-сепаратистських банд. Після феєричної перемоги над “Чорноморцем” головний тренер “Дніпра” Мирон Маркевич і його помічник Володимир Єзерський разом з лідерами своєї команди і національної збірної Романом Зозулею, Артемом Федецьким, а також прес-аташе ФФУ Олександром Гливинським побували у зоні АТО, матеріально і морально підтримали наших воїнів.

Кращого подарунка для захисників Батьківщини, ніж розмова і фото зі спортивними легендами, їхні автографи, годі було і придумати! Поїздка у фронтову зону — не єдиний вияв уваги наших зірок до воїнів. Вихід своєї команди у фінал Ліги Європи Маркевич присвятив учасникам АТО, не раз передавав їм придбані за свій кошт техніку, медобладнання. Гравці національної збірної брали участь в аукціонах зі збору коштів на оборону, не раз передавали продукти і медикаменти для поранених, провідували їх у госпіталях, переказували чималі суми на благодійні рахунки.

Роман Зозуля (зараз він продовжує заліковувати травму) став справжнім волонтером: організував фонд “Народна армія”, який регулярно постачає нашим бійцям все необхідне, за свій кошт форвард привіз 30 українських вояків на матч Ліги Європи з італійським “Наполі”. А на днях Роман ініціював нову патріотичну акцію: флешмоб-естафету серед футболістів “Я підтримую українську армію”. Кожен учасник цього дійства перераховував на оборону країни тисячу гривень і закликав вчинити так само товариша. Крім українців, ідею дніпрянина підтримали його колеги-іноземці, зокрема, чех Ян Лаштувка, португалець Бруно Гама, бразилець Матеус. Відгукнулися й гравці інших вітчизняних команд - “Динамо”, “Карпат”, “Сталі”, “Волині”, “Чорноморця”, а також спортивні журналісти. Про патріотичний почин спортсменів кореспондент “Високого Замку” розмовляв з Мироном Маркевичем.

- Цього разу ми побували у п’ятьох точках - у прикордонному загоні Маріуполя, у підрозділах, які дислокуються в селах Сартана, Зоря, Гнутове, зупинялися на багатьох блокпостах, - каже наставник “Дніпра”. - Взяли зі собою з Дніпропетровська повний “рафік” продуктів, мінеральної води, цигарок, предметів гігієни, прихопили багато футбольних сувенірів. Всюди нам були раді. Найбільше наших воїнів цікавила атрибутика “Дніпра”, збірної України, футболки, м’ячі, якими ми грали у фінальному матчі Ліги Європи.

- Не боялися їхати у фронтову зону? Керівництво клубу не забороняло вам це небезпечне “турне”?

- Ніхто мене не відраджував. Та навіть якби були такі застереження, я нікого не послухав би. Тут і мови нема. Це наше власне рішення — моє і хлопців.

- Що вам найбільше врізалося у пам’ять після зустрічі з воїнами?

- Я побачив на передовій представників усіх регіонів. Ці мужні, геройські хлопці кожний день ризикують життям заради нас. Ми приїхали і поїхали, а їм - нести небезпечну вахту...

- Як сприйняли рішення своїх футболістів збирати кошти для солдатів?

Радий за них, що вони такі патріоти. Підходили і до мене з пропозицією долучитися до акції. Роман Зозуля мене “підключив” - і я не міг не відреагувати, перерахував певну суму.

Фото зі соціальних мереж.

Схожі новини