Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові з'явився пам’ятник Андрею Шептицькому

  • 26.07.2015, 16:24
  • 3 841

На площі Святого Юра у Львові встановили пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому.

Урочисте відкриття монументу заплановане на 29 липня — саме в цей день виповнюється 150 років з дня народження Митрополита. Очікується, що в офіційній церемонії відкриття пам`ятника візьме участь президент України Петро Порошенко.

Під час робіт з облаштування площі Святого Юра у Львові, за інформацією ЛКП «Львівавтодор», було освоєно близько 10 млн. грн. Загалом же у міському бюджеті на реконструкцію (відновлення) пл. Св.Юра передбачено 30 млн грн.

Встановлення пам`ятника митрополитові супроводжувались кількамісячними протестами активістів, що боролись проти вирубки дерев у сусідньому сквері і загалом проти реконструкції площі Святого Юра. В результаті реконструкція площі проведена лише частково.

Справа щодо реконструкції площі Святого Юра заразрозглядається в суді. Позивачами проти УГКЦ та Львівської міськради виступають місцеві активісти, які, серед іншого, вимагають визнати право власності територіальної громади на сквер, розміщений на площі святого Юра.

Навколо проекту з реконструкції площі Святого Юра дискусії тривають з березня цього року. Мистецьке середовище міста та деякі громадські організації не підтримують ідеї масштабної перебудови площі. Суперечки викликала й названа сума витрат, її вважають надто великою в часи економічної кризи та війни.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини