Передплата 2024 «Добрий господар»

450 гривень за 15 хвилин

Миколаї та Діди Морози за свята можуть заробити до кільканадцяти тисяч гривень

Для одних новорічні та різдвяні свята — це відпочинок у родинному колі, удар по печінці та сімейному бюджету, а для інших навпаки — додатковий заробіток та можливість поповнити свій гаманець. І йдеться не лише про зірок шоу-бізу різної величини. Попрацювати Миколаєм, Дідом Морозом та Снігуронькою може кожен, хто має бодай якісь артистичні здібності. Міжнародний кадровий портал HeadHunter проаналізував найцікавіші святкові “вакансії”.

Компанія «Служба Діда Мороза» розшукує Діда Мороза на період з 19 грудня до 7 січня. Казковим персонажам доведеться працювати з дітьми у вихідні й навіть у Новорічну ніч. Компанія надає костюми і сценарії, хоча досвідчені Діди можуть працювати і за своєю програмою. Основними вимогами до Дідуся Мороза та його внучки є досвід проведення заходів, розвинуті акторські навички, добре поставлене мовлення, уміння знайти підхід до дітей, дружелюбність і позитив. Вони повинні бути пунктуальними і мати охайний зовнішній вигляд. Зарплата: 2500-7000 грн., залежно від кількості замовлень.

Однак чимало Дідів Морозів та Миколаїв працюють незалежно від агенцій — виставляють оголошення про свої послуги у соцмережах і чекають замовників. Їхні послуги коштують дешевше, ніж якщо замовляти через агенцію. Скажімо, у Львові Миколая-приватника можна було замовити за 200 гривень, тоді як в івент-агенціях це приблизно вдвічі дорожче. “Ми замовляли Миколая на вечір 18 грудня. Син дуже задоволений — сьогодні цілий ранок тільки й розповідає, що сидів на колінах у самого Миколая, — каже львів’янка Мар’яна Грень. — Ми замовляли через агенцію. Візит Миколая з невеличкою програмою та врученням подарунків (приблизно 15 хвилин) коштував 450 гривень. Але оскільки ми скомпанувались з іншими батьками з нашого будинку (шість квартир), то нам це коштувало по 400 гривень і не треба було доплачувати йому за таксі. Якщо замовляти Миколая з ангеликом, то це б коштувало 550 гривень. Але, думаю, також можна було б сторгуватись. Їм же вигідно, що стільки замовлень в одному будинку — не треба витрачати купу часу на дорогу. Наскільки знаю, у сусідньому будинку він теж мав замовлення”. Жінка каже, торік замовляли значно дешевшого Миколая (150 гривень за візит), але він мав надто примітивний та потріпаний костюм, і вся програма звелась до того, що він спитав, чи дитина була чемна, і віддав подарунок.

Однак на свята можуть заробити не лише ті, хто має артистичні здібності. У Києві, зрештою, як і в багатьох інших містах, відкрили чимало ковзанок. Оскільки у вихідні там очікують напливу відвідувачів, потрібні будуть інструктори. Головна вимога до інструкторів: досвід роботи від одного року, комунікабельність, енергійність, доброзичливість, урівноваженість і витривалість. Обов’язки інструктора полягають у навчанні гостей базових навичок катання на ковзанах та проведенні інструктажів щодо техніки безпеки на ковзанці. Скільки платитимуть інструкторам, роботодавці не уточнюють.

Ще одна вакансія на свята — оператор квест-кімнати. Для організації інтелектуальної командної гри потрібно бути комунікабельним, знати розмовну англійську мову для спілкування із закордонними гостями і мати базові навички роботи з комп’ютером. Серед інших обов’язків оператора: зустрічати гостей і проводити короткий інструктаж; проводжати в квест-кімнату й стежити за процесом гри, у разі необхідності підказувати; зустрічати команду після завершення гри, фотографувати; швидко надавати квест-кімнаті початкового вигляду; у вільний від команд час реєструвати клієнтів, вести соціальні мережі й готувати публікації. Обіцяють гнучкий графік роботи, молодий колектив і конкурентну заробітну плату.

Якщо ви катаєтесь на лижах, можна поєднати приємне з корисним та влаштуватись на сезонну роботу у Карпатах. За останній рік поціновувачів зимових видів спорту стало більше, як і вакансій для тих, хто може розважити і обслужити таких туристів. Для сезонної роботи в Буковелі шукають офіціантів. Зарплата: від 2500 грн. Потрібні у Карпатах на зиму і кухарі-універсали. Вимоги до кандидатів: освіта за спеціальністю, досвід роботи в санаторіях, будинках відпочинку, ресторанах; знання вегетаріанської, української, закарпатської і європейської кухні. Роботодавець пропонує позмінний графік роботи (два через два тижні); зарплата 200 грн. на день + бонуси, а також харчування і проживання за рахунок роботодавця.

У HeadHunter кажуть, що часто роботодавці шукають сезонних працівників на два-три місяці роботи, але готові запропонувати їм постійну зайнятість, якщо співпраця виявиться плідною. Наприклад, у Львові шоу-бар шукає діджея для супроводу танцювальних номерів. Єдина вимога до кандидатів — досвід роботи зі світломузичною апаратурою. Якщо людина підійде, їй обіцяють подальше офіційне працевлаш­тування та стабільний заробіток у розмірі 3000-4000 грн.

Схожі новини