Передплата 2024 «Добрий господар»

Пінзель повернувся до Львова

27 дерев’яних творів видатного українського митця середини XVIII ст. Йогана Георга Пінзеля, які упродовж трьох місяців виставлялись у найпопулярнішому музеї світу — паризькому Луврі, повернулись до Львова

Але у якому стані скульптури дістались домівки та коли львів’яни зможуть їх побачити, наразі не відомо...

«Скульптури ПІНЗЕЛЯ вже у Львові, — розповіла “ВЗ” генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова. — Група львівських та київських реставраторів їздила до Лувру, аби допомогти демонтувати виставку. У якому стані скульп-тури доїхали до Львова, сказати ще не можемо. Проходить процес розмитнення. Далі будемо розпаковувати твори та монтувати експозицію. На це піде не менше тижня”.

Окрім львівських, у Франції було представлено роботи Пінзеля з музеїв Тернополя та Івано-Франківська, а також Дияконські ворота із бучацької церкви Святої Покрови. Після розмитнення ці роботи повернуться у свої домівки. А ось львівські скульптури тимчасово оселяться у Галереї на вулиці Стефаника. Адже їхня постійна домівка — музей Йогана Георга Пінзеля у Львові — на ремонті.