Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У «Добре серце» Святий Миколай приходив двічі

Діти отримали чудові подарунки і побували на виставі «Михасик-Тубасик» у Львівській філармонії.

З дитячим будинком “Добре серце” журналісти “Високого Замку” знаються від осені. У соціальній мережі прочитала заклик — хто має зайві теплі речі, віддати їх у дитячий будинок «Добре серце», що у Новому Милятині Буського району. На редакційній летучці розповіла про це колегам-журналістам, і коли у моєму редакційному кабінеті вже було затісно від пакетів з одягом й іграшками, повезла все це у Новий Милятин.

Після нашої публікації багато небайдужих львів’ян телефонували до редакції з проханням дати адресу дитячого будинку, номер телефону директора “Доброго серця” Тараса Баландюка, щоб підтримати матеріально цей дитячий заклад. Начальник відділу реклами та маркетингу Львівської філармонії Олександра Тимчишин запропонувала зробити дітям передноворічний подарунок — запросити вихованців “Доброго серця” на виставу “Михасик-Тубасик” у філармонію. Коли журналіст “ВЗ” зателефонувала у дитбудинок, навіть не сподівалася, що директор дитбудинку Тарас Баландюк, як мала дитина, втішиться із запрошення.

— У нас було свято Миколая, діти отримали подарунки, а тут ще й виставу матимуть змогу подивитися у філармонії, — почула у слухавці.

Різдвяна музична казка для дітей та дорослих “Михасик-Тубасик” від театру “Просценіум” Львівського національного університету ім. Івана Франка стала справжнім подарунком “під ялинку” для дітей з “Доброго серця”. І ніби ще одним маленьким додатком до подарунків від Святого Миколая. Бо, за словами Тараса Володимировича, таким щедрим Миколай, як цього року, не був до їхніх вихованців ніколи.

— Мабуть, після публікації у “Високому Замку” наше “Добре серце” знайшло стільки друзів, скільки не мало за усі роки існування нашого дитячого будинку, — сказав Тарас Володимирович. — Студенти Львівського університету імені Івана Франка мало з не усіх факультетів привезли подарунки від Святого Миколая. І не лише цукерки-мандаринки, а й спортивні костюми, іграшки, теплі куртки, чобітки і навіть мобільні телефони.

Після перегляду вистави Олександра Тимчишин запропонувала зробити свято дітям у Новому Милятині, мовляв, артисти філармонії самі приїдуть до дітей у гості. Та директор пояснив, що дітей треба вивозити за межі дитячого будинку, щоб вони відчули свято по-справжньому. Бо люблять ходити у гості. А особливо до артистів!

Схожі новини