Передплата 2024 ВЗ

85-річний дідусь живе за шістьма «принципами»

Одеський ветеран Володимир Холмов виконує понад три тисячі (!) фізичних вправ щодня.

Ветерана Великої Вітчизняної війни Володимира Холмова (на фото) називають диво-людиною. Він пройшов усю війну, двічі був поранений та, незважаючи на це, бойового духу не втратив. Зараз йому — 85 років. Унікальний дідусь займається йогою, дивує родичів та сусідів стійкою на голові та самотужки розробленою системою вправ.

Щоранку на березі лиману або на балконі пан Володимир виконує понад три тисячі рухів. У його системі — шість головних принципів: сонце, свіже повіт­ря, вода, правильне харчування (якомога менше м’яса), міцний сон, фізичні вправи (у тому числі — йога). Коронний номер — стійка на голові. У цій позі дідусь може простояти близько десяти хвилин: при цьому ще й трясе ногами. Каже, це потрібно, щоб розігнати кров.

Пан Володимир цікавиться також народною медициною: бере поради з газет, книг та журналів. Заняття йогою та фізкультурою допомагають йому бути веселим, бадьорим та підтягнутим. За словами ветерана, усмішка та гарний настрій — основи здоров’я.

Переодягнувшись у прикрашену орденами та медалями гімнастерку та пілотку, згадує, що на війну пішов школярем, був артилеристом, отримав два осколкові поранення.

Пан Володимир та його “половинка” Лідія — дружна пара, з їхніх облич ніколи не сходить усмішка. Стверджують, що позитивні емоції допомагають зберігати молодість.

Схожі новини