Передплата 2024 «Добрий господар»

Українка народила дитину у Москві, і там її залишила

Лише через дев’ять місяців хлопчик повернувся на батьківщину. Тепер для нього підшуковують родину...

9-місячний Миколка, якого мама народила у московському пологовому будинку і залишила напризволяще, нарешті повернувся на батьківщину. Допоки його не всиновлять, хлопчик житиме у Миколаївському обласному дитбудинку.

У матері-зозулі Миколка — четверта дитина. Жінка покинула усіх чотирьох кровинок. Попри те, що протягом трьох тижнів перебувала поруч зі сином, материнський інстинкт у ній так і не прокинувся. За інформацією місцевих інформпорталів, жінка жилаа в одному зі сіл Миколаївської області. З 2003 року (за рішенням суду) вважається безвісти зниклою.

Миколаївській службі у справах дітей довелося докласти неймовірних зусиль, аби повернути дитину в Україну. Бюрократична тяганина тривала кілька місяців. Потрібні були кошти на перевезення хлопчика та забезпечення його усім необхідним. Чекати, поки їх виділять з бюджету, соціальні працівники не стали — звернулися по допомогу до спонсорів.

В аеропорту малюка зустрічала делегація на чолі з головою Миколаївської облради Ігорем Дятловим та співачкою Ерікою, яку до глибини душі вразила історія хлопчика.

Хлопчик пройшов медогляд. Він — цілком здоровий. Зараз органи опіки займаються оформленням необхідних документів та підшуковують малюку нову родину.

Схожі новини