Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Івано-Франківську затримали Крюґера

На Прикарпатті російський кілер переховувався і від правоохоронців, і від кримінальних авторитетів.

Співробітники УБОЗу (управління боротьби з оргзлочинністю) затримали в Івано-Франківську 41-річного громадянина Росії, який перебуває у міждержавному розшуку. Поліція Росії підозрює цю людину у вчиненні кількох замовних убивств, зокрема на теренах Самарської області.

Затримали кілера, розповів “ВЗ” подробиці операції керівник сектору зв’язків з громадськістю УМВСУ в Івано-Франківській області Василь Гультайчук, за незаконне зберігання зброї. До убозівців надійшла інформація про те, що в одному з готелів, що на околиці міста, живе підозрілий чоловік, який, окрім як до церкви, що неподалік готелю, нікуди не виходить, постійно перебуває у номері.

Правоохоронці неподалік готелю затримали чоловіка, який сідав в автомобіль з російськими номерними знаками. У кишенях водія знайшли два паспорти: один — громадянина Росії, другий — громадянина України з вклеє­ною у нього фотографією затриманого. Останній зізнався, що купив український паспорт у невідомого та готовий за це відповісти. Таке миттєве каяття насторожило убозівців, і вони вирішили оглянути номер, який знімав власник двох паспортів. І знайшли там два пістолети — “Браунінг” (готовий до стрільби, з набоями в обоймі) та ще один пістолет іноземного виробництва. Отож росіянина затримали не лише за використання фальшивого паспорта, й за неазаконне поводження зі зброєю.

Незабаром з’ясувалося, що в руки франківських правоохоронців потрапив професійний кілер з Росії, якого тамтешня поліція оголосила у міжнародний розшук. У кримінальних колах України та Росії ця людина відома як один із найкращих майстрів “мокрих справ” на прізвисько Крюґер. У квітні цього року Крюґер перетнув спочатку російсько-білоруський, а згодом — білорусько-український кордон та осів в Івано-Франківську. Таку довгу дорогу до Прикарпаття, зізнався затриманий, він обрав свідомо, щоб заплутати сліди. Бо ховався не лише від російської поліції, а й від тамтешніх кримінальних авторитетів. Останні обіцяли винагороду за голову цієї людини, яка на замовлення вкоротила життя не одному кримінальному лідеру.

Слідчі перевіряють, чи не “засвітилася” вилучена у кілера зброя на теренах України. Після завершення розслідування цю справу передадуть в український суд. На кілера очікує екстрадиція в Росію.

А тим часом...

Співробітники Головного управління боротьби з оргзлочинністю МВС затримали 32-річного громадянина Росії, який протягом десяти років перебував у міждержавному розшуку. Разом із двома спільниками цей чоловік у Туапсе (Росія) вчинив напад на інкасаторський автомобіль, під час якого бандити розстріляли з автоматів двох інкасаторів та викрали гроші.

Двом учасникам цього нападу в Росії вже винесли вирок. Третій зловмисник десять років переховувався у Чехії. Вочевидь, він вирішив, що порушена проти нього справа давно забута, та перебрався жити в Україну. Наразі вирішується питання щодо екстрадиції його до Росії.

Схожі новини