Передплата 2024 ВЗ

Лікарі-хабарники наживаються на інвалідах

Чергового лікаря-хабарника, який наживався на інвалідах, викрила міліція. Цього разу в Івано-Франківській області. Там співробітники управління боротьби з оргзлочинністю схопили за руку 55-річного голову міжрайонної медико-санітарної комісії, коли він у службовому кабінеті отримував 500 доларів від жінки — інваліда II групи.

Голова комісії вимагав хабара від жінки за підтвердження інвалідності, необхідне для отримування відповідної пенсії. Проти здирника в білому халаті порушили кримінальну справу.

Під час розслідування цієї справи, розповіли в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Івано-Франківській області, убозівці з’ясували, що лікар поставив отримання хабарів від інвалідів на конвеєр. Наразі правоохоронці вже задокументували десять фактів отримання цим ескулапом хабарів, які люди мусили давати, починаючи з травня цього року. Голова медичної комісії, зокрема, отримав три тисячі гривень від 53-річної жительки області за сприяння у встановленні III групи інвалідності довічно. Найменша сума, яку цей здирник брав зі справді невиліковно хворих людей, становила 150 гривень.

Схожі новини