Передплата 2024 «Добра кухня»

Горе-матір поїхала у справах, а дочку залишила... в чужому під’їзді

Шестимісячна знайда – гарно вбрана, доглянута та навчена бути на руках...

Мешканців одного з будинків на вул. Городоцькій у Львові насторожив дитячий плач. Сусідів здивувало те, що біля однієї з квартир стояв гарний візочок з немовлям, але нікого з дорослих поруч не було. Гарненька знайда зовсім не нагадувала занедбану дитину: чистенька, гарно вбрана, турботливо вкрита теплою ковдрою.

Як стало відомо кореспонденту “ВЗ” з власних джерел, жінка, яка викликала міліцію, переплутала дитинку з сусідським малюком. Подзвонила в двері та зробила його бабусі зауваження: мовляв, залишили дитину саму в під’їзді, вона плаче, а ви не зважаєте... Та сусідка здивовано відповіла, що її онук — вдома.

Знайда лежала у новенькому червоному візочку фірми Geoby з пустушкою в роті. Згодом виявилося, що мешканці бачили маму дівчинки: мовляв, вона стояла в дворику, пила пиво та нишком спостерігала, коли заберуть її крихітку. Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВСУ у Львівській області, працівники міліції вже встановили особу неньки-зозулі. За попередніми даними, вона — 1985 року народження, постійного місця праці не має. Наразі правоохоронці допитують жінку: поки що з усього сказаного мамою-зозулею виявити істину не вдалося.

Немовля відвезли до Львівської міської дитячої клінічної лікарні на вул. П. Ор­лика. За словами головного лікаря Дмитра Квіта, лікарі зробили висновок, що маляті приблизно шість місяців. Дівчинка — абсолютно здорова та доглянута. Вона перебуває в лікарні протягом шести днів, добре їсть, набирає вагу, без потреби не плаче, усміхається медперсоналу, який про неї дбає. Дитину повністю обстежили в діагностичному відділенні й перевели до педіатричного. Завідуюча першим педіатричним відділенням Світлана Нікітюк зазначає, що знайда — справжня “батьківська” дитина, звикла до рук. Жодні лікувальні заходи їй не потрібні, проводять лише необхідну в цьому віці профілактику рахіту. Заступник головного лікаря Роман Герега розповідає, що горе-матір вже надзвонювала в лікарню та стверджувала, що це її дитина: до речі, не перша, а третя чи четверта. Казала, що терміново мусила кудись поїхати й не мала де залишити дочку...

У лікарні займаються підготовкою документів для оформлення маляти в дитячий будинок. За словами Дмитра Квіта, цей процес зазвичай триває близько місяця.

Як повідомляють в УМВС у Львівській області, це вже дев’ята підкинута дитина в області протягом року.