Передплата 2024 «Добрий господар»

Засудили нападників на тренера ФК «Буковина»

Потерпілий судовим вироком не задоволений.

Апеляційний суд Чернівецької області залишив без змін вирок Шевченківського районного суду Чернівців, яким до семи та трьох років позбавлення волі засудили нападників на тренера футбольного клубу “Буковина” Вадима Зайця.

7 жовтня минулого року о 13-й годині Вадим Заєць вийшов зі свого будинку та сів за кермо автомобіля “БМВ Х-5”. Цієї миті до машини підійшов невідомий із поліетиленовим пакетом у руці. У пакеті зловмисник ховав обріз мисливської рушниці. Не вий­маючи зброї з пакета, чоловік вистрелив у дверцята автомобіля. Куля пробила метал і поранила тренера в коліно. Нападник сів в автівку, що на нього чекала, та зник. Через три тижні правоохоронці затримали зловмисників.

На суді над нападниками повністю підтвердилася версія, яку оприлюднив після затримання бандитів керівник міліції Чернівецької області Микола Харабара: у тренера футбольного клубу стріляли... помилково.

Найняла “стрільців”, встановили правоохоронці, чернівецька бізнес-леді, у якої ще в 2009 році позичив 155 тисяч гривень приватний підприємець. Повертати борг цей чоловік не поспішав, і бізнес-леді вирішила найняти людей для повернення своїх “кровних”. Жінка звернулася до свого знайомого Вадима Голубєва та запропонувала йому за 4 тисячі євро “посприяти” поверненню боргу. Голубєв, щоб примусити боржника розплатитися, вирішив налякати його застосуванням зброї. До “операції” із залякування він залучив свого знайомого, який виконував роль водія.

Напередодні зловмисники отримали від бізнес-леді всі прикмети автомобіля боржника: модель машини, її колір та навіть номерні знаки. І треба ж було такому статися — всі дані про автомобіль підприємця збіглися з даними автівки Вадима Зайця. Вона тієї ж марки, має такий самий колір, а номерні знаки відрізнялися лише однією цифрою! Ще й проживали тренер та приватний підприємець поряд. Отож, стріляючи в тренера, злочинець був переконаний, що таким чином робить друшляк з автомобіля підприємця-боржника.

Суд над чоловіками, які вчинили збройний напад на тренера улюбленої футбольної команди буковинців, проходив за зачиненими дверима. На цьому наполягав захист підсудних.

Вироком суду Вадим Заєць залишився незадоволеним. “Раніше підоз­рюваним інкримінували “важку” статтю, а тепер — “легшу”, — повідомив він після винесення вироку журналістам. — Відповідно, раніше був “замах на вбивство”, а тепер — “завдання важких тілесних ушкоджень”. Та, найголовніше, що людина, яка замовила злочин, наразі вільна. Я наполягатиму на притягненні цієї людини до кримінальної відповідальності”, — заявив відомий спортсмен.

Схожі новини