Передплата 2024 «Добра кухня»

На лавку одночасно присіли… 1000 учнів!

Оригінально відзначити свято Першого дзвоника вирішили у містечку Славуті на Хмельниччині. 1 вересня після шкільних урочистостей усіх запросили на Набережну біля водосховища. Тут спеціально встановили найдовшу в Україні лавочку, аби долучити до рекорду кожного учня, – від першокласника до випускника!

Хмельницька область

Ідея належала міському голові Славути Василю Сидору.

— Сьогодні країна політично роз’єднана, — сказав мер Славути Василь Сидор під час відкриття найдовшої лавочки в Україні. — Дуже прикро. Але кожен керівник міста, області повинен пам’ятати, що головне — об’єднати громаду, а не розділити її. У цьому наша важлива місія. І такі заходи, думаю, тільки посприяють згуртуванню людей, незалежно від їхніх політичних поглядів та релігійних переконань.

Першими на лавку вмостилися усміхнені першачки. За ними поспішили зайняти місце школярики старші. Це ж яка пам’ятна мить — брати участь у встановленні рекорду! Досягнення зі своїм помічником фіксує представник Книги рекордів України Віталій Іваницький. І видає спеціальний диплом. Там вказано, що славутська лавка сягла у довжину на 213 метрів 12 сантиметрів! Вона у понад чотири рази перегнала свою «попередницю» з міста Дніпропетровська (та має 50 метрів завдовжки). До речі, помістилося на славутській рекордсменці одночасно понад тисячу школяриків.

А от лідером у світі наразі залишає­ться болгарська лавка, споруджена у місті Пазарджик. Простяглася вона аж на… 1 кілометр 111 метрів.

Схожі новини