Передплата 2024 «Добрий господар»

«Мій чоловік – актор. Розуміє, що ліжкові сцени – частина моєї роботи»

Виконавиця головної ролі у серіалі «Хазяйка» Катерина Варченко — про зйомки у детективному серіалі «Стоматолог» і особисте життя.

Популярність до 28-річної актриси театру і кіно Катерини Варченко прийшла після виходу на екрани серіалу “Хазяйка”. Заключні серії мелодрами подивились 24,5 мільйона українців, а персонаж Катерини став символом сучасної дівчини. Коли за долю хазяйки переживали глядачі, актриса здивувала глядачів новиною — вона вийшла заміж за актора Анатоля Фон-Філандра (актор Київського Молодого театру) і вже незабаром подарувала чоловікові первістка. Зараз Катерина знову грає у театрі, виховує маленького Крістіана і знімається у головній ролі у новому пригодницькому детективі телеканалу «2+2» «Стоматолог». Чи ревнує чоловік до партнера по знімальному майданчику Сергія Баска? Чому актриса вибирала фото на власну могилу і заради якої ролі їй довелось звернутись до пластичного хірурга.

- У «Хазяйці» ви була добра та закохана, у «Центральній лікарні» стервозна, а яка ви у «Стоматологу»?

- Чесно кажучи, зйомки досі продовжуються, і я ще не до кінця зрозуміла свою героїню. Дуже небезпечна, але цікава роль. Мій персонаж Аня — директор шлюбного агентства. Вона — холоднокровна і безжальна. Водночас вона мріє про кохання, розуміння, ніжність. Це все вона шукає у Торопкому, успішному і красивому стоматологу. Їй доводиться багато чого приховувати від нього, власні таємниці, які він намагається розкрити. Я таких людей не зустрічала, і мені подобаються такі характерні ролі.

- Що було складного у зйомках?

- Мені доводилось кричати на людей, ображати їх у кадрі. Ні, моя Аня не зла, просто у неї болить душа. У неї було важке дитинство. Така її поведінка пояснює не завжди гідні її вчинки. Як будь-який актор, я намагаюсь виправдати свого героя. Та, попри все, не люблю підвищувати голосу. Вважаю достатньо просто сказати з правильною інтонацією. Бо головне — не що, а як сказати.

- Ваш партнер Сергій Басок — привабливий актор. Чоловік не ревнує?

- Зі Сергієм комфортно працювати. Він добрий, милий і красивий. У нас були вже інтимні сцени, але ми так поспішали, що все дуже швидко знімали. Найцікавіше відбулось за кадром, а ми просто полежали з волохатим торсом Сергія. Мій чоловік — актор, тому розуміє, що все це частина роботи. У нього, до речі, нещодавно був проект, у якому він постійно цілувався з актрисою. І так тривало аж чотири серії поспіль!

- Це правда, що заради ролі у «Хазяйці» вам довелось звернутися до пластичного хірурга і підкоригувати зовнішність?

- Видалила родимку, коли знімалась у «Хазяйці». Мала намір прибрати її давно. Але мене просто підштовхнули. Ця родимка надавала мені інших барв, стервозності, яка не була доречною у цьому серіалі. Я, взагалі, люблю щось змінювати. Вважаю, акторам не можна залишатися однаковими.

- Можете погодитися на експерименти перед камерою?

- У кадрі я нічого не боюсь. Цього літа двічі «помирала» на камеру. Все було, як у житті: з чорною стрічкою і фотографією на надмогильній плиті. Віддавала фото для пам’ятника з легким серцем. Кажуть, знятись у таких сценах — гарна прикмета. Адміністрація зазвичай кладе у труну пляшку горілки, аби потім випити за здоров’я актора.

- А як батьки поставилися до того, що їхня донька стала актрисою?

- Мій тато — військовий, мама — швачка. У дитинстві навіть шила мені костюми на вистави. У нас завжди була дисципліна, а тато вчив виробляти командний голос. Хоча батьки не пов’язані з творчістю, мій вибір підтримали. Крім того, моя старша сестра — організатор театральної справи.

- Родина вашу роботу у кіно схвалює чи критикує?

- Тато принципово не дивиться проектів, де мене вбивають. Є в мене один серіал, у якому я постійно плачу, страждаю і втікаю від переслідувачів. Він досі його не бачив, хоча сусідам розповідає, що я там знімаюсь. Батькам приємно, що донька на екрані, що займається улюбленою справою. Навіть якби я у кадрі була лиса, товста і не талановита, батьки мене підтримають. А от сестра якось подивилась зі мною один епізод і сказала: «Боже, тебе так негарно нафарбували. Ти така страшна тут!». Буває і таке.

- Ваші серіали переважно дивляться жінки. Мама часто перепитує у вас, а що ж буде у наступній серії?

- Прем’єра «Хазяйки» збіглася з хворобою мами. У неї був рак, і, якщо чесно, показ серіалу пройшов повз мене. Але яка для неї була гордість бачити мене на екрані. Їй приємно, коли знайомі запитують, чи це я знімаюсь у серіалі. Бачу, як вона розквітає. Мене це дуже тішить.

- Під час прем’єрного показу серіалу ви народили синочка Крістіана. Ваше життя сильно змінилось з появою дитини?

- Мене так лякали перед народженням малюка. Казали, що перший рік найважчий. Я легко народила, а перший рік Крістіа­на став найщасливішим у моєму житті. Була зима, ми спали, дивились фільми, перечитували улюблені книжки. Напевно, так легко було, бо ми з Анатолем дуже довго цього чекали. Животики, коліки, недоспані ночі нас практично оминули. Але, звісно, багато чого змінилось: тепер ми повністю залежимо від цього маленького дива. Розслабитися нам допомагають бабусі. Іноді віддаємо Крістіана на тиждень, відпочиваємо, гуляємо і працює­мо... Анатоль часто казав мені: «Головна роль у тебе є, квартира є, машина є. Про дитину ти не забула?». Він дуже хотів дитину. Допомагає у всьому. Якщо треба, може просидіти з дитиною цілий день, і Крістіан навіть ні разу не заплаче. Дуже ціную його підтримку.

- У вас доволі завантажений графік, вдається знайти час на відпочинок?

- Зараз у нас нема можливості подорожувати на великі відстані, тому їздимо під Київ, шукаємо нові місця. Анатоль взагалі полюбляє сісти на мотоцикл та поїхати далеко, наприклад, у Карпати на чотири дні. Мені наразі подорожувати на мотоциклі важко. Ще люблю перечитувати улюблені книги. Зараз читаю Пастернака «Доктор Живаго».

- Ви відомі за ролями у серіалах, а самі дивитесь такі картини?

- Дивлюсь серіали за участі мого коханого чоловіка. Я можу його критикувати, але у більшості випадків захоплююсь його грою.

Фото прес-служби “2+2”.

Схожі новини