Передплата 2024 «Добрий господар»

«На велику сцену я вийшла у п’ятирічному віці»

12-річна співачка Анастасія Багінська представлятиме нашу країну на дитячому «Євробаченні» у Грузії.

З 24 по 26 листопада у Тбілісі відбудеться Міжнародний дитячий конкурс «Євробачення-2017». Цього року правила голосування змінилися: голосування відбуватиметься у системі онлайн на офіційному сайті «Євробачення» — www.junioreurovision.tv. Україну представлятиме 12-річна Анастасія Багінська з Білої Церкви, яка перемогла у національному відборі з піснею «Не зупиняй». Настя отримала 9 балів від журі і 10 балів — від глядачів, які надсилали смс. Настя — суперфіналістка другого сезону проекту «Голос. Діти». На сцені дівчинка виступає з п’яти років. Останні кілька років вона представляє свою країну на великих сценах міжнародних конкурсів, звідки привозить багато нагород і перемог. Серед останніх — Гран-прі «Слов’янський базар-2014». Тоді дев’ятирічна Настя вперше виборола перемогу для України. А цього року їй довірили важливу місію — Анастасія Багінська відкривала червону доріжку дорослого «Євробачення», що відбулося у травні у Києві.

- Настю, якою була твоя реакція, коли почула, що саме ти будеш представляти Україну на дитячому «Євробаченні» у Грузії?

- У цей момент у мене зникли всі думки. А коли зрозуміла, що сталося, дуже зраділа. Навіть не можу пояснити, яка я щаслива.

- Як готуєшся до участі у цьому відповідальному конкурсі?

- Приділяю багато часу підготовці, адже до конкурсу залишилися лічені дні. Постійно вчуся чогось нового. Багато займаюся вокалом, танцями та акторським мистецтвом. Шліфую пісню, працюю над її постановкою. Окрім того, є ще багато організаційних питань, які допомагають вирішувати мої батьки і команда. На даному етапі ми вже багато відпрацювали і записали фінальний варіант аранжування. Репетиції та заняття у мене щодня, вихідний лише у неділю.

 — На “Євробаченні” ти виступиш з піснею «Не зупиняй». Про що вона? Розкажи про новий кліп, який ви зняли спеціально для конкурсу.

- Цього року обов’язковою умовою став відеокліп, який треба було записати до конкурсної роботи. Пісня про те, що потрібно не боятися своїх мрій. Навіть попри труднощі робити все для того, щоб мрія здійснилася. Нехай не з першого разу, або навіть не з другого, а з п’ятого, але все задумане обов’язково вийде. Якщо дуже хотіти і впевнено йти до своєї мети. Сам кліп — це історія, яка повністю відображає зміст пісні. Головними героями виступили підлітки. У кожного свій цікавий і непростий шлях, але їхні шляхи перетнулися, і з цього вийшло щось прекрасне. Але краще його подивитися. Цей кліп є на моєму каналі і на офіційній сторінці дитячого “Євробачення”.

- Ти вже знаєш, яким буде твій номер під час виступу?

- Номер буде просто чарівним, а от яка в нього буде «родзинка», я наразі не можу розповісти, це вже потрібно буде дивитися пряму трансляцію по національному телебаченню і ви все побачите!

Тим більше, цьогоріч відбуватиметься онлайн-голосування і навіть буде можливість голосувати за свою країну. Це означає, що всі жителі в Україні зможуть проголосувати за мене!

- Ти і до цього брала участь у поважних заходах, як-от «Слов’янський базар-2014», і навіть встигла взяти участь у відомому телепроекті «Голос. Діти». Так багато перемог маєш у свої 12 років! Що для тебе означає участь у музичних заходах такого плану?

- Пісня для мене — найголовніша у житті. Я співаю щодня просто вдома і стабільно займаюся з педагогами. Музика — для мене все. Моє життя повністю пов’язане з музикою, тому участь у конкурсах, фестивалях — це наче кожна подолана сходинка у моєму розвитку. А ще завжди цікавий досвід, постійний тонус і рух вперед! Думаю, для кожного юного вокаліста важливі етапи і потрібний досвід. Участь у «Слов’янському базарі» стала незабутнім випробуванням для мене, оскільки я була однією з наймолодших учасниць. І вперше за 12 років існування цього конкурсу привезла таке довгоочікуване Гран-прі в Україну. Проект «Голос. Діти» дуже змінив моє життя. Я прожила майже рік, беручи участь у даному проекті. Це шалено великий термін, і цей час я провела не дарма, адже цей проект приніс у моє життя стільки всього, а це і нові знайомства, які переросли в дружбу, а також оточення цікавих і позитивних людей, які підштовхнули мене на творчий рух вперед! Зараз усі вони підтримують мене.

- Коли у «Голосі. Діти» ти не перемогла, не мала бажання все кинути?

- Спочатку я дуже засмутилася. А зараз, якщо чесно, я задоволена результатами. Почала готуватися ще з більшим зусиллям, розумію, що потрібно не лише перемагати, а брати участь та  вчитися нового, тим самим отримувати досвід. Бо саме відтоді по життю йду з девізом «все, що не робиться, — робиться на краще».  

- Від скількох років співаєш?

- У три або чотири роки я активно наспівувала і переспівувала пісні з реклами і мультиків. Професійно в музичній школі почала займатися з п’яти років. Туди мене привели батьки. Мій тато закінчив музичну школу, а дідусь, його батько, — випускник Одеської консерваторії. Бабуся теж співала, закінчила Київське музичне училище імені Глієра. Тому ніхто з них не здивувався, що маю музичний слух, і вирішили мене віддати у школу мистецтв вчитися вокалу.

- Коли ти зрозуміла, що хочеш стати співачкою?

- Вже з того моменту, як почала наспівувати, значить, з чотирьох років.

- Пригадуєш свій перший вихід на сцену? Як це було?

- На велику сцену вийшла, коли мені виповнилося п’ять років. Пригадую, як було страшно. Співала пісню «Маленьке цуценя». І під час виступу біля мене стояв величезний іграшковий собака, що був такого ж розміру, як і я. А може, навіть і більший за мене. Я почала співати добре, але, напевно, через хвилювання переплутала другий і третій куплет місцями. Коли я це зрозуміла, просто на сцені на очі нахлинули сльози. Але я не зупинилася і доспівала до кінця. Мені тоді подарували так багато квітів, як дорослій артистці. Тоді я посіла друге місце, тож радість моя аж зашкалювала!

- Де вчишся вокалу?

- Заняття відбуваються в основному у студії сучасних мистецтв Katapulta Music art school. Двічі на тиждень відвідую уроки вокалу і два рази на тиждень маю заняття з постановки голосу. Вдома співаю багато. Виконую кавери, пробую різні стилі. Головне — постійно розвиватися і працювати над голосом.

Фото прес-служби Анастасії Багінської.

Схожі новини