Передплата 2024 «Добра кухня»

«Через людей, які позаздрили нашому коханню, виховую сина сама»

Наталія Ворона про трьох чоловіків у своєму житті — політика Нестора Шуфрича, футболіста Каху Каладзе і співака Андрія Іщенка.

З колишньою дружиною політика Нестора Шуфрича і коханою жінкою відомого футболіста Кахи Каладзе Наталею Вороною ми зустрілися в одній з львівських кав’ярень. Наталя приїхала на запрошення генерального директора фестивалю «Лемберг-сінема-фест» Любові-Теодозії Микитки, що має відбутися восени у місті Лева. Наталя — голова організації «Красуні Закарпаття», десятиріччя якої відзначають у серпні цього року. Виховує трирічного сина від молодого співака Андрія Іщенка.

- Наталю, ви — модель, телеведуча, світська левиця, а тепер ще й громадський діяч...

- Останні три роки «працюю» мамою. Для мене це — найголовніше у житті. Мої двоє синів, мої ангели, дають величезну наснагу і розуміння речей, до яких мала прийти разом з ними. Велику роль у цьому зіграла велика різниця у віці між молодшим і старшим синами. Хочу, щоб діти мною пишалися.

- 1991 року ви перемогли на конкурсі «Міс Ужгород», де познайомилися зі своїм майбутнім чоловіком, тоді ще бізнесменом Нестором Шуфричем. Це було кохання з першого погляду?

- Нестор Іванович — моє перше велике кохання, перший мужчина у моєму житті. Приємно  чути від старшого сина Нестора, що він пишається тим, що саме його батько був моїм першим коханням. Як ми познайомилися з Нестором Івановичем? Він був на конкурсі «Міс Ужгород». Хоча бачилися ще перед його проведенням: Нестор часто приходив до моїх сусідів. Нестор — яскрава особистість, тому не міг бути непоміченим. Я вже тоді звернула на нього увагу, а він, мабуть, на мене. Ближче ми познайомилися не у день конкурсу, а наступного. Випадково.

- Нестор Шуфрич на той час був розлучений, у попередньому шлюбі у нього був син. Як ваші батьки відреагували на те, що майбутній зять був одружений і значно старший від вас?

- Батьки не втручалися у моє особисте життя. Вони мені довіряли, не вказували, з ким маю дружити чи зустрічатися. Хоча  мама переживала, бо працювала в одній лікарні з тіткою Нестора і добре знала історію його перших стосунків. Ужгород — маленьке місто, там усі все про кожного знають. До людей, які чогось досягли у житті, прикута особлива увага. Так було і у нашому випадку. Для мене стосунки з Нестором мали багато позитиву. Бачила, як ставиться до свого сина, розуміла, що і для наших дітей буде чудовим батьком. Різниця у віці мені, навпаки, подобалася, бо Нестор знав, як треба справити на жінку незабутнє враження. Коли ми познайомилися, мені було 16 років, тому могла навчитися багато чого від цього мудрого чоловіка. Він дуже красиво залицявся. Це було у кожному його жесті, у кожному кроці. Він — мегахаризматична людина.

- Через кілька місяців після весілля ви народили Нестора-молодшого...

- Неприємно, що досі мусуються чутки про те, що Нестор Шуфрич одружився з Наталею Вороною, бо була вагітна. До весілля ми зустрічалися три роки. Два роки жили разом, мали багато планів на весілля. Але через зайнятість і постійні відрядження Нестора ця подія відкладалася. Немале значення відіграло і фінансове питання. Це був важкий час у житті кожного українця. У 90-ті роки, в нелегкі часи, ми удвох з ним пройшли це випробування. Це була його ідея відгуляти гучне весілля. Страшенно зрадів, коли довідався, що у нас буде дитина. Казав: «Ти моя жінка і мама моїх майбутніх дітей». Нестор-молодший — плід нашого великого кохання. Нестор Іванович — чудовий батько. Хоч ми з ним вже не чоловік і дружина, у нашого сина є тато, який дбає про нього.

- Після народження первістка про кар’єру моделі довелося забути?

- Ніколи не робила кар’єру моделі. Так склалося, що мене запрошували брати участь у конкурсах краси. Тоді ніхто не платив шалених грошей, щоб купити перші місця. Для мене участь у них — це можливість подолати якісь комплекси. Я ніколи не була справжньою моделлю, бо для мене навчання, робота, бізнес були пріоритетнішими.

- Знаю, що Нестор вас дуже ревнував...

- А хіба мене можна не ревнувати?

- Через це вибухали сварки і скандали?

- Минуло багато років, і я би не хотіла про це згадувати. Найголовніше те, що ми залишилися у хороших стосунках. Люди, які поважають минуле, мають повагу сьогодні.

- Чому розлучилися?

- Це болюче питання. Ініціатором розлучення була я. Свідомо прийняла це рішення. Мабуть, для того, щоб зрозуміти своє призначення, не піддатися маніпуляціям ні у суспільстві, ні у політиці, ні у сімейному житті. Ніколи не хотіла і тепер не хочу, щоб мною хтось маніпулював. Біля нас крутилося багато людей, які почали маніпулювати нашими стосунками. Були зацікавлені у нашому розриві.

- Як давали собі раду, коли залишилися з дитиною самі?

- Важко було. Може, хтось думає, що сиділа і чекала, що мені хтось принесе гроші? Цього не було. Розуміла, що все треба починати з чистого аркуша. Переїхала до Києва і почала шукати себе. Спочатку син був з мамою у Закарпатті. Понад усе хотіла його якомога швидше забрати до себе. Це змушувало мене багато працювати, викладатися на повну, щоб усе подолати і пережити. У перший клас Нестор-молодший пішов вже у Києві.

- Наступним вашим коханням був тодішній захисник київського «Динамо» Каха Каладзе. Як ви познайомилися?

- Ніколи не стежу, що про мене пишуть газети, однак мій син у Вікіпедії побачив шокуючу «новину». Мовляв, я з Нестором Шуфричем розійшлася, коли він був уже народним депутатом, через роман з Кахою Каладзе. Як можна давати таку неперевірену і неправдиву інформацію? Це був 2005 рік. До того часу можна було перевірити мою біографію, а не висмоктувати з пальця плітки. Звісно, потім усе виправили. До Кахи у мене не було ні з ким романтичних стосунків, але я — жінка кохання. Усе у моєму житті будується на коханні. З Кахою ми познайомилися у більярдному клубі. Він пізніше розповідав в інтерв’ю, що це було кохання з першого погляду.

- Відвідували матчі київського «Динамо»?

- Майже всі. За винятком деяких, що були на виїзді під час Ліги чемпіонів. На той час я розривалася між двома країнами. Хотіла сина забрати до Мілана, щоб ходив там до школи. Каха навіть проплатив його навчання там. Він любив малого Нестора, і син трепетно ставився до нього. Але рідний тато був категорично проти. Хотів, щоб його син навчався в Україні, хотів бачити, як він росте. Я його розуміла. Жила між небом і землею через постійні перельоти. Чекала кожної поїздки до дитини.

- Як вас прийняла родина Кахи?

- Двояко. Мене не було представлено батькам повноцінно і повноправно, однак вся родина і друзі мене знали. Два роки ми прожили з Кахою у Києві, а потім перебралися до Мілана. Був моїм цивільним чоловіком шість років. У мене не було ілюзій щодо заміжжя. Його родина знала, що я розлучена і у мене є син. І що старша від нього на чотири роки.

- Каха задаровував вас подарунками?

- Перший подарунок отримала після трьох років нашого спільного життя. Це були коштовні прикраси. Не вмів робити подарунків. Казав, що найбільший подарунок у житті це те, що у нього є я, а у мене є він. Не розумів, що найвище призначення чоловіка задовольняти жінку — не лише фізично, а й морально. Є речі, про які не можу розповідати, але наше кохання з Кахою було дуже світлим. Ми одне одного розуміли, підтримували. Попри те, що він тепер одружений, у нас залишилися дружні стосунки.

- Хто поставив крапку на ваших стосунках з Каладзе?

- Можна було пристосуватися і плисти за течією у комфортабельному кораблі. Але для мене є інші пріоритетні речі. Мріяла про сім’ю, дітей... Останні роки нашого спільного життя ми прожили у драматизмі. Каха страшенно переживав через трагічне зникнення рідного брата. Я його підтримувала, була для нього не лише жінкою, а насамперед другом. Можливо, він сподівався, що скажу: «Давай одружимося». Але я би цього не сказала. Я — жінка! Ініціатива повинна виходити від чоловіка. Якщо він не міг прийняти важливого рішення, тоді це рішення прийняла я. Поставила крапку на стосунках.

- У вас є ще одна історія кохання…

- Хтось мені може дорікнути, що я побила рекорд Елізабет Тейлор (сміється. — Г. Я.). Цього чоловіка звати Андрій, він молодший за мене на 16 років. Співак Андрій Іщенко не був черговим захопленням. Це було кохання. Андрій виважено поставився до наших стосунків. Він знав, хто я. Хотів піти проти волі і бажання своїх батьків. Хотів, але, врешті, його зламали. Зараз ми з Андрієм не спілкуємося, попри те, що у нас є дитина. Не хочу з ним спілкуватися. Таким чином захищаю свого молодшого сина і себе від наклепів і бруду, яким мене облили люди, які вважають себе богами і думають, що мають право вершити долі інших. Через людей, які позаздрили нашому коханню, виховую сина сама. Ганьба тим народним артистам, які втрутилися у наше особисте життя. Хіба може чоловік — не важливо, молодший він чи старший — без пояснень, без розмов про те, як будемо виховувати нашу дитину, — піти?! І коли? Коли я на сьомому місяці вагітності?! А потім народні артисти заявляють в інтерв’ю Каті Осадчій, що я «екс-Ворона». Я ніколи не була «екс». Я — теперішня, справжня! Поведінка сім’ї Андрія не витримує жодної критики. Ніколи не бігала за молодими хлопцями. Тому боляче, коли поважні люди — народні артисти кажуть, що я за ним бігала по університетах замість того, щоб шукати собі такого статусного чоловіка, як я сама. А поставити під сумнів, чи це син Андрія? Ви десь бачили, щоб я хоч комусь сказала погане слово про Андрія, навіть попри те, що він мене покинув? Ні. Колись він зрозуміє свою помилку. Ніхто не подумав, що моя дитина в утробі отримала психологічну травму, що мій хлопчик міг загинути… Дорослі люди позбавили мого сина батька. Я Андрієві сказала: коли прокинеться з того коматозного стану, це буде найстрашніший для нього судний день.

- Не пробували поговорити з його мамою?

- Ми розмовляли. У мене склалося враження, що саме мама приймає рішення за все, що робить її син. У мене також є дорослий син. Але я би ніколи не дозволила собі втручатися у його особисте життя. Чому мене не прийняла сім’я Андрія? А як може прийняти сім’я, у якій люди одне одному не довіряють, всі живуть у брехні? Якщо вони думають, що я їм не підходжу, хочу заперечити — це вони мене не влаштовують. І не будуть влаштовувати, як зразок для прикладу моєму синові. Бо як могли відректися від свого першого онука? Навіть після тесту ДНК!

- Ви робили тест ДНК?

- Так. Андрій на це погодився. Своїм рішенням зробити тест  ще раз нагадала, що я — благородна людина. У Зібрових і в Іщенків була основна тема, що я нагуляла дитину і хочу красивого блакитноокого Андрійка змусити одружитися зі мною.

- А до чого тут Зібров?

- Вони давно дружать. Мабуть, Зіброви мріяли про такого зятя, як Андрій, для своєї Діани…

- Якби зараз Нестор Шуфрич прийшов до вас і запропонував розпочати усе з чистого аркуша, ви би погодилися?

- Він не прийде, бо у нього нова сім’я, де ростуть маленькі діти. Ми спілкуємося. Тішуся, що у нього в родині все гаразд. Ціную наше минуле. І, попри негаразди, вмію насолоджуватися сьогоденням…

Фото з особистого архіву Наталі Ворони.

Схожі новини