Передплата 2024 «Добрий господар»

Артем Гагарін: «При виборі запрошеної зірки на свято  все більше звертаються до українських артистів»

Розмова з шоуменом про «кварталівські» жарти, події для заможних та виховання дітей.

Кожен з нас ставив собі запитання: хто ж це придумує жарти для “95 кварталу”? Дещо вигадують і підказують самі “кварталівці”, однак  у “Кварталі” для такої місії є спеціальні люди — автори «Студії», які щодня пишуть жарти і смішні сценарії. Один із авторів Студії «Квартал 95» — Артем Гагарін. Йому лише 32 роки, але його графік розписаний за хвилинами на кілька діб вперед. Він — шоумен, керівник однієї з авторських груп Студї “Квартал 95”, сценарист, звукорежисер “Вечірнього Кварталу”, креативний директор івент-агентства  GB Event by Kvartаl95. А ще він — чудовий чоловік і батько двох гарненьких діточок.

-  Донедавна ви були ще й ведучим програми “ЧистоNews”. Чому ця дотепна програма зникла з екранів телевізорів?

- Ця програма була в  ефірі  досить довго. Вона була дуже рейтинговою. Проте для того, аби кожного дня (а Чистоnews виходила щодня) виходив якісний контент, потрібно постійно писати жарти. Зараз ми прийняли рішення взяти паузу для того, щоб створити ще якісніший контент. 

- Кілька днів тому у першому читанні прийняли законопроект про введення квот на українське мовлення на телебаченні. Причому йдеться про вечірні години. Таким чином, “95 квартал” буде поставлений у жорсткі рамки, оскільки програма ведеться російською мовою. Який бачите вихід із ситуації?

- Я й так почав вивчати українську мову. Адже для того, щоб уміло імпровізувати і писати вдалі жарти українською, потрібно її знати досконало. 

- Творчі люди бувають на “піднесенні”, коли пишеться легко, на одному диханні, а буває, що “муза пішла до іншого”.  Як долаєте “чорну смугу”? Чи у вас їх ніколи не буває?

- Варто розуміти, що написання жартів - це робота. В якій я маю певні завдання і маю знаходити шляхи їх вирішення. І як у всіх працівників, бувають як «білі», так і «чорні» смуги. В авторських групах, де ми працює­мо, у нас є по 2-3 людини.  Це досить надійні люди, які завжди підставлять плече допомоги у скрутний час.  У нас досить важлива місія - ми дивимося на всі негативні моменти з гумором і намагаємося підняти дух своїми жартами. Для нас проблеми - це певний поштовх для того, щоб створити щось позитивне.

-  Ви пишете для “кварталівців”, але не виходите з ними на сцену. Чому?

- Вважаю, що на все свій час, і усе, що не робиться, - усе на краще. Зараз маю дуже багато роботи поза кадром. І наразі я саме тут потрібен найбільше. Паралельно з роботою у “Кварталі”  розвиваю свій івент-бізнес і стверджую свої позиції, як ведучий подій.

- Чи розігруєте з “кварталівцями” одне одного? Над ким найбільше жартуєте?

- Напевно, це більше якийсь певний діалог, в якому ми жартуємо, сміємося і підколюємо одне одного. До того ж у нас є якісь певні жарти, які зрозумілі тільки нам. 

- Вам особисто подобається, якщо над вами жартують?

- Якщо це доречно і вміло, із задоволенням посміюся. Можу підхопити цей жарт і ще більше його роздути. Якщо це не образливо, то чому б і ні?

- Окрім того, що пишете жарти, ви ще й креативний директор GВ Event by Kvartal 95 і ведучий різноманітних заходів. Скажімо, проводите вечірки для заможних людей. Що такого суперцікавого ви їм пропонуєте?

- У нас немає розділу на більш заможних і менш заможних. Якщо ми працюємо для людей, то працюємо однаково на всі 100% і намагаємося це робити досить вдало та індивідуа­льно. Тобто саме такий індивідуа­льний підхід до кожного клієнта і є нашою особливістю. 

- У жовтні минулого року ви були ведучим на весіллі в української співачки Світлани Тарабарової. Чим це весілля відрізнялося від інших?

- Це було особливе весілля, тому що ми придумали авторський підхід до проведення церемонії. Все відбувалося як святковий бранч. Гості вітали молодят, всі раділи і десь після обіду святкування закінчилося, а молоді поїхали у весільну подорож. Як багато хто відзначив, це досить зручно, адже після такого весілля можна провести ще одне весілля. 

- Ваша агенція організовує  приїзд для вечірки олігархів якоїсь зірки. Чи зараз уже “не ті часи”, і зірок перестали запрошувати?

- Ці складні часи, які випали на долю нашої країни, дали свої плоди. Українці - нація, яка у всьому знаходить щось хороше. Останнім часом почало з’являтися ще більше якісної української музики. І при виборі запрошеної зірки на свято все більше звертаються до українських талановитих артистів. 

-  А зарубіжних? Яку суму гонорару вони просять?

- Насправді люди питають досить часто і про багатьох. Проте коли вони дізнаються про суму гонорару і райдер, питання відпадає само собою. Бо зараз замовляти артиста за такі гроші не потрібно і не на часі. Але щоб не відмовлятися від свята в цілому (бо святкування для підняття настрою потрібне обов’язково), приходять до оптимального варіанта. 

-  Під час вечірок трапляються непередбачувані ситуації. Що найбільше вам запам’яталося?

- Кожне свято - це подія. І виділити щось одне важко, бо було багато святкувань, і всі вони запам’яталися окремими моментами і специфічними чудовими гостями. 

- Що для вас найскладніше у житті?

- Мені бракує часу! З 24-х годин треба викроїти бодай три години для того, щоб поспати. Залишається 21 година. З цього часу треба виділити ще три години, щоб побути зі сім’єю. Залишається лише 18 годин. Година відпадає на всілякі людські потреби. За ті 17 годин, що залишилися, треба встигнути все. Брак часу — це найскладніша проблема, що тягне за собою інші проблеми, які виникають на цьому шляху.

-  Ви з дружиною працюєте разом. Як це бути поруч 24 години на добу?

- Я відповідаю за творчу частину, а дружина Ірина постійно перебуває на зустрічах і переговорах. Тому насправді бачимося досить рідко. 

- У вас двоє дітей. Їм треба приділяти увагу. Хто ними зай­мається, якщо мама з татом постійно на роботі?

- Кожного ранку відвожу дітей до школи та у садочок. Дружина  водить їх на гуртки. Дітям намагаємося приділяти увесь вільний час, що маємо. На допомогу приходять дідусі і бабусі, які підстраховують нас на період роботи. 

-  Чи ваші діти мають таке ж високо розвинуте почуття гумору, як і ви?

- Наші діти з дитинства у компанії гумористів, тому жарти сприймають добре і навіть уже вдало жартують над своїми друзями. 

- Ви суворий батько? Караєте своїх дітей? Скажімо, сина за погані оцінки у школі, а донечку за те, що порозкидала іграшки? Чи, навпаки, жартуєте і все їм дозволяєте?

- Караєте - це досить грубе слово. Я намагаюся пояснити, як треба робити добре, а як не треба. І роблю все для того, щоб бути прикладом для своїх дітей.

Довідка «ВЗ»

Артем Гагарін народився 7 лютого 1985 року у Кривому Розі. Мама Артема — лікар, батько — інженер. З дитинства Артем вирізнявся артистизмом, був активістом і організатором. У третьому класі відбувся його дебютний вихід на сцену — хлопчик вів концерт. У сьомому класі створив з однокласниками першу шкільну радіостанцію. Пізніше, коли у школі сформувалася команда КВК, Гагарін став її головним натхненником. У 2002 році Артем став студентом Криворізького економічного інституту, Київського національного економічного університету. В інституті продовжив грати  у КВК у складі команди “Гагаріни”,  брав активну участь у студентських заходах і активно гастролював.

Зараз Артем Гагарін — один із найуспішніших українських ведучих. Організатор найгучніших заходів України. Одружений. З дружиною Іриною виховують двох дітей.

Схожі новини