Добрий господар

Недотримання температурного режиму і використання жорсткої води призводять до того, що на підошві праски з’являється наліт, а в середині резервуара для води утворюється накип.

В багатокорпусних вуликах цього досягають, організовуючи зимівлю бджіл у двох корпусах. У нижньому запаси корму незначні, у верхньому містяться повномедні стільники.

Основна перевага заморожування — висока якість продуктів. При цьому зберігаються всі харчові складові частини, зовнішній вид, колір, запах, аромат і консистенція.

З настанням осінньої прохолоди робимо «ревізію» у шафах – що маємо з минулого року, а що потрібно придбати. Часто улюблені речі, які випадково пошкодилися, доводиться викидати. Проте можна спробувати повернути їм друге життя, причому самостійно, не витрачаючи на це значних коштів.

Чимало господарів розмножують ревінь насінням. Однак це доволі трудомісткий та довгий процес, адже перший урожай буде аж через 2−3 сезони.

На початку осені листя арахісу жовтіє, а стебла набувають темного кольору. Це сигнал до збирання. Не спізнюйтеся з такою роботою, адже насіння може прорости у бобах.

Ранньої осені дозріває картопля. Про це насамперед «розповість» дещо пожовкле й вилягле бадилля. Бульба повинна легко відділятися від столонів і мати товсту шкірку, яка не лущитиметься при стиранні великим пальцем.

Під завісу літа на кущах томатів ще багато зеленців. Важливо пришвидшити їх дозрівання.

Наприкінці серпня розпочався сезон баклажанів. Збирайте врожай у фазі технічної стиглості, коли плоди набули яскраво вираженого глянцевого блиску. Внаслідок затримки з термінами м’якоть грубіє, гіркне, стає неїстівною.