Добра кухня

Свиняче філе тонко відбити, присипати перцем і сіллю.

Ягоди помити і перебрати, все змолоти на м‘ясорубці. Апельсини помити і разом із шкіркою теж змолоти на м‘ясорубці. Засипати все цукром і варити 5 хвилин після закипання. Відразу ж розкласти у стерилізовані банки і закрити прокип‘яченими кришками.

Кабачки вимити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 2 см. Солодкий перець вимити, очистити від плодоніжок і насіння, розрізати на 4 частини.

Огірки ретельно вимити, замочити в холодній воді на 3−4 год., обрізати кінчики. На дно стерилізованих банок покласти по 2 парасольки кропу, горошини чорного перцю і нарізаний часник.

Напередодні ввечері або вранці закип’ятити воду з розрахунку 1,5 літра на 3-літрову банку — знадобиться холодна переварена вода. У чисті сухі банки покласти всі спеції, букет зелені, гірчицю

У чисту банку на дно покласти кріп, листя смородини, часник. Вкласти вимиті помідори. Між ними по краях укласти половинки болгарського перцю і кільця цибулі.

Кабачки вимити і нарізати кружальцями завтовшки 2 см.

Для ягідної начинки:
300 г чорниць
2 ст. ложки цукру

Зварити сироп з лимонної кислоти і цукру

Лимони вимити, нарізати, з’єднати з м’ятою, залити водою, варити близько 10 хв., залишити на добу.

Відокремити пелюстки від плодоніжок, тичинок і маточок, щоб залишалися тільки пелюстки. Розкласти їх на рушник і залишити на ніч.