Добра кухня

1 кг свинячої м’якоті

Якщо використовуєте сухі активні дріжджі, їх потрібно розчинити в теплому молоці з цукром і дати постояти 10−15 хв., до появи піни.

Просіяти борошно, змішати з сухими дріжджами (свіжі дріжджі змішати з невеликою кількістю теплого молока, цукру і борошна — зробити опару).

Для макового коржа: 125 г маку, 4 яйця, 200 г очищених яблук, 5 ст. ложок манки, 75 г вершкового масла, 150 г цукру, 2 ч. ложки розпушувача

1 товстолобик вагою від 4 кг,

Курчат розрізати вздовж по хребту і натерти з усіх боків сіллю і 50 г вершкового масла. Покласти в холодильник на 1 год. За 15−20 хв. до смаження вийняти.

Рибу почистити, промити, обсушити паперовою серветкою.

Хліб нарізати на скибочки і трохи підсушити (або взяти ледь черствий хліб).

Мідії розморозити, просушити від зайвої вологи.

Курячі грудки нарізати маленькими шматочками. Додати чебрець і соєвий соус. Перемішати і залишити на 30 хв. Апельсин красиво розрізати надвоє і акуратно вийняти м’якоть.

Для сиропу з’єднати масло, цукор і мед, варити на малому вогні в кухлику 10 хв., поки карамель не загусне і стане золотистого кольору.