Передплата 2024 «Добрий господар»

Ляшка знову потягнуло у «клоаку зла»...

Коштовними вилами, які Олег Ляшко вказав у своїй е-декларації, він, мабуть, гроші загрібає.

«Скотинякоборець» так вправно виконує свою місію, що «лаве» до нього пачками липне. То 15 мільйонів підвалить, щоб Ляшко міг розкішну обновку купити — будинок і дві земельні ділянки в елітному Козині під Києвом. То Фортуна-лотерея головному «вилоносцю» усміхнеться. Та ще й на усі 32 зуби, засипавши щасливчика Ляшка трьома виграшами на загальну суму 571 тисяча гривень. Їх радикал задекларував з прив’язкою до Української національної лотереї.

У представництві УНЛ тримають язика за зубами: нічого, мовляв, коментувати не можемо, бо суми виграшів і прізвища щасливчиків — конфіденційна інформація. Розголошувати її без дозволу лотерейних переможців не мають права.

Трохи погравши у мовчанку, щоб загострити інтригу і підігріти інтерес до своєї персони, пан Ляшко нарешті видав свою версію «блату» з Фортуною. У коментарі «Обозревателю» заявив, що гроші виграв не у лотерею, а на футбольних ставках на матчі Ліги чемпіонів. Суми виграшів, які вказав у змінах до декларації, - 283 тисячі 560, 153 тисячі 485 та 134 тисячі гривень. «Ставив там, де високий коефіцієнт: на «Шахтар», за який уболіваю, на «Ліверпуль». Виграв, заплатив податки. Так і раніше заробляв гроші. До речі, з Росітою (дружиною ) познайомився 20 років тому у залі ігрових автоматів», - поділився секретами Ляшко.

Пригадав побачення серед «одноруких бандитів»? До повноти картини варто було б згадати, як кілька років тому  цілу піар-кампанію влаштував, громлячи місця «гральної слави». Озброївшись кувалдою, на камеру трощив автомати у салонах, називаючи гральний бізнес «клоакою зла». А тепер що — знову у клоаку потягнуло?  Молодість згадав?

І тут нагоди попіаритися не оминув. З кувалдою був «грозою клоаки». Тепер — просто «чесний громадянин». Міг, мовляв, і не зізнаватися про виграші на ставках (контора анонімність гарантує), але все ж задекларував їх. «Живу чесно: поставив ставку, виграв, задекларував, заплатив податки, а не відвів у «тінь», - нахвалював себе Ляшко.

За нормами Податкового кодексу, з виграшу нардеп мав сплатити 18% відрахувань до бюджету, плюс - 1,5% військового збору. Виходить понад 111 тисяч гривень.

Походження задекларованих Ляшком виграшів обіцяють перевірити у Нацагентстві з питань запобігання корупції. Не завадило б і фіскальній службі підтвердити «біографію» цих грошей і суму сплачених із них податків. А то після розсекречених оборудок депутатів і чиновників із «липовими» кредитами (під які оформляють величезні суми, щоб після оприлюднення декларацій не виникало запитань «звідки гроші») закрадаються сумніви, чи не з тієї ж парафії лотерейна лазівка?

Схожі новини