Передплата 2024 «Добра кухня»

Криву маршрутку і десять гривень за проїзд не виправлять

Про підвищення тарифів перевізники не забувають. А про відповідальність коли згадають?

Перед цією пасажирською душогубкою (у прямому сенсі слова), яка курсує за маршрутом №9, навіть оспівана Кузьмою «маршрутка, як велика собача будка» сховається. З таким «радикулітом» - і на дороги?!

У перевізників — одна турбота: як би ціни на проїзд підвищити. Було дві гривні, репетували, що на пальне і ремонт автопарку не вистачає. Стало чотири  - знову замало: ні на запчастини, ні на ремонт не вистачає! Тепер кивають на те, що через низьку зарплату водії  звільняються і їдуть на заробітки до Польщі. Завтра платитимемо за проїзд шість гривень, а перевізники вже про вісім кажуть, волаючи, що все дорожчає.

Апетити до грошей ростуть, а сервіс незмінним залишається. Мовляв, «хочете комфорту — їздіть на таксі». І доводь, що комфорт, якого хочеться пасажирам,  - це не шкіряні крісла, а всього-на-всього незасмальцьовані і необдерті сидіння (на які не гидко сісти), не кондиціонер у салоні, а хоча б вікна з ручкою (щоб їх можна було відчинити), не      «сидячи — ніяких стоячих», а можливість спокійно, не по ногах чи головах, зайти і вийти.

«Забагато хочете, - скажуть вам. - Подякуйте, що хоч так їдете». І ми мовчки сідаємо у маршрутку, на якій одного трагічного дня можемо і не доїхати.  І так буде доти, доки єдиним клопотом перевізників залишатимуться тарифи, а не відповідальність за «вбиті» й убивчі маршрутки на дорогах.

Фото автора

Схожі новини