Передплата 2024 «Добра кухня»

Во ім’я Отця, і Сина, і депутатської недоторканності...

Чи то від гарячого пленарного тижня депутатам голови напекло, чи, може у саунах так перегрілися, що їх на духовні матерії потягнуло?

Перед канікулами вирішили народні обранці законопроект на дев’ятьох зметикувати — про молитовні однохвилинки перед кожним пленарним засіданням. Перш ніж приступити до важких депутатських трудів заради хліба насущного (з ікрою животворящою), треба, кажуть, «Отче наш» у сесійній залі читати.

У співавтори законопроекту представники від усіх фракцій і груп, окрім «вилоносців» Ляшка і «воленародівців», записалися. Ну просто депутатський екуменізм! Якщо і проголосують за молитовну ініціативу так само дружно, атеїстам, баптистам, мусульманам, буддистам, старовірам у Верховній Раді доведеться думати, як зі ситуації викручуватися. А то, глядиш, «отченашівці» ще й святу парламентську інквізицію узаконять. І оголосить вона «невірних» єретиками, і засудить їх до спалення на ватрі перед Верховною Радою...

Текст зареєстрованого законопроекту на сайті парламенту досі не оприлюднили. То, може, під назвою головної християнської молитви «Отче наш» депутати її «рімейк» у сесійній залі виконуватимуть? Можна навіть кілька варіантів перебрати, якому отцю народних обранців молитися спонукають. Судячи з того, що серед авторського колективу найбільше представників «БПП», найімовірнішою виглядає ось ця версія молитви: «Отче наш, ти що єси на Банковій, Нехай святиться ім’я твоє, Нехай прийде царство твоє і на другий термін, Нехай буде воля твоя, як в парламенті, так і в уряді та судах, Хліб наш насущний дай нам сповна доїсти, І прости нам провини наші, Як і ми прощаємо державі борги наші, І не введи нікого у спокусу дострокових виборів, Але ізбав нас від НАБУ лукавого, Бо твоє є царство, і сила, і слава. Амінь».

Скажете, святотатство?! Та що може бути більшим святотатством, ніж намагання наших «праведників» з парламенту здаватися святішими за Папу Римського?! Молитву вони у сесійній залі читатимуть! А може, ще й святі мощі  на парламентську трибуну водрузять — з приватних колекцій, як у «ляшковця» Лозового? Прикладатимуться до нетлінних останків після того, як облобизають одне одного (незважаючи на ідеологічно-партійну різношерстість) у кулуарах, а потім перед камерами розігруватимуть сценки з репертуару «хто найглибше в опозицію влізе і кого найдалі пошле».

Символічно, що «молитовний» законопроект подали до Верховної Ради у головний «судний день», коли після дев’яти ген­прокурорських подань на депутатів (включно з заявками на затримання й арешт) кругову поруку у парламенті таки надламали. Не так силою, як «договорняками». А там, де перший (ним призначили Добкіна), можуть і другий, і третій з четвертим із речами на вихід намітитися. На «отця» надіятися, як підказує досвід з «порошенківцем» Розенблатом, не варіант. То, може, народні обранці молитвою вирішили вберегтися?

Коли там Генпрокуратура обіцяє чергову порцію подань на нардепів? Восени? Просто сюжет для сучасного «Вія» вимальовується. Лише уявіть собі: у сесійну залу заходять генеральний й антикорупційний прокурори, під купол здіймаються труни з привидами недоторканності, депутати панічно хрестяться, читають «Отче наш», викладають захисне коло зі свічок і тицяють поперед себе натільними хрестами з платини, інкрустованими діамантами. Голлівуд зі спецефектами відпочиває...

Схожі новини