Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін вивчив Шевченка і породичався з «українським націоналістом»

Пригадуєте єльцинську цитату: «Прокидаючись зранку, запитую себе: «Що ти зробив для України?»? Путін теж без України не може. Тільки з ліжка, як думає, що б такого про неї сказати, аби «ватний» електорат черговий оргазм отримав. Ось і на цьогорічній так званій прямій лінії з народом не втримався від словесного поносу на українську адресу.

«Випендрьож» почав з відповіді на продекламований Петром Порошенком уривок з Лермонтова «Прощай, нємитая Россія...». Путін заявив, що парадного виступу українського президента з присвятою «безвізу» особисто не бачив. Мовляв, про цей випадок йому лише за день до прямої лінії повідомили. І тут же сам свою брехню видав, прикривши рота рукою (мовою тіла цей жест означає, що людина бреше). Можна подумати, що про «нємитую Росію» у виконанні Порошенка Путіну лише на четвертий день доклали. А потім він всю ніч гортав біографію Лермонтова і «Кобзар» Шевченка, аби підготувати в’їдливу відповідь Порошенкові.

Вдаючи, ніби з пам’яті ще шкільних часів вивуджує дату написання процитованого лермонтовського вірша (вивчив, щоб «вумним» прикинутися), Путін почав свою брудну філософію розводити. До чого хилить, стало зрозуміло, коли заявив: до Росії, про яку писав Лермонтов, входили й «області, які сьогодні Україною називаються». Тому нічого, мовляв, носа задирати, розповідаючи, хто немитий. Далі Путіна на сучасну Україну потягнуло. Мовляв, з таким співвідношенням між зарплатами і тарифами гігієна скоро стане для українців проблемою. Оце затравку для російських «зомбоящиків» підкинув. Тепер «раша»-канали можуть  нові наукові версії обсмоктувати — де саме українці копатимуть нове море, щоб прати і митися (бо Чорного, яке давні укри саме для цих потреб вирили, на всіх не вистачить).

Закінчив Путін свій випад цитатою зі Шевченка. Точніше, переказом цитати, та ще й на «общепонятном». «Дабаролась Украіна да самава края. І хуже ляхав єйо распінают сваї собствєнниє дєті», - незграбно «спрозував» віршовані рядки Путін.

Нейметься йому, що з великоімперськими планами про «собіраніє зємєль русскіх» облом вийшов, ось і піниться від злості. Хоча б федеративною Україною марить. До її апологетів кремлівський карлик цілу когорту «фундаменталістів українського націоналізму» записав, заявивши, що деякі з них не бачили Криму у складі України. До націоналістів Путін і свого кума Медведчука приплів. «Вважаю, що він український націоналіст, хоч йому і не подобається таке визначення. Він вважає себе освіченим патріотом України», - заявив Путін, нахвалюючи при цьому кума за відстоювання «федерастичних» ідей і тісних зв’язків між Росією й Україною. Може, після такого піару Медведчуку нову партію в Україні створити — «націонал-федерастів»?

Схожі новини