Передплата 2024 ВЗ

Про ворогів і дилетантів вступу України до НАТО

Тут український Фейсбук радісно святкує "вступ України до НАТО"…

Не хочу наводити аргументи проти московської доктрини "позаблокового, нейтрального статусу України" та її прихильників в Україні - нині це реальні вороги незалежної і соборної Держави. Але сумно і від дилетантизму патріотів. Вони хочуть НЕГАЙНО стати членом НАТО … або шляхом референдуму, або шляхом ухвалення закону.

Для прикладу, свого часу Михайло Саакашвілі у Грузії ініціював і провів референдум про вступ до НАТО одночасно з дочасними виборами Президента. 5 січня 2008 року 77% виборців Грузії підтримали вступ до НАТО. І на сьогодні, за майже 10 років, Грузія є лише офіційним кандидатом на вступ до Північноатлантичного альянсу разом із Македонією та Боснією і Герцоговиною.

Нагадаю, що Україна, згідно з документом Варшавського саміту від 8-9 липня 2016 року, має "відносини особливого партнерства" з НАТО.

 

Отож, реальним поступом України до НАТО є не Закон і навіть Референдум, а реалізація "Річної національної програми Україна-НАТО на 2017 рік". Ця програма містить 77 сторінок наших зобов’язань, і це без додатків. Нагадаю,що "Річну програму…" на 2016 рік Україна виконала лише на кілька десятків відсотків! Тому, наш вступ до НАТО - це стандарти НАТО в українській армії від озброєння до екіпірування, це реальна боротьба з корупцією, це демократична виборча система і ще багато чого...

Саме тому пропоную всім прихильникам вступу України в НАТО у владі прочитати й почати ЩОДЕННО ВИКОНУВАТИ "Річну національну програму Україна-НАТО", і тоді наше членство стане набагато реальнішим, аніж після ухвалення закону про наші бажання у справі НАТО.

До речі, почати практичний рух до НАТО можна було б із призначення керівника місії України в НАТО, який останні кілька років лише в.о.!

Схожі новини