Передплата 2024 «Добра кухня»

Не пустити Самойлову - погано. Але пустити було би ще гірше

Уявіть собі, який гвалт на цілий світ здійняли б російські пропагандистські ЗМІ, якби на співачку в Києві напали. Скажімо, молодики, що вдали би зі себе українських націоналістів, закидали би Самойлову яйцями або облили її зеленкою...

Пускати чи не пускати в Україну на “Євробачення” учасницю від Росії Юлію Самойлову? Хорошого варіанту відповіді не було. Власне, у цьому й полягала мета підлої російської провокації: поставити Україну в таке становище, аби будь-який вибір був поганим. Зваживши усі за і проти, Служба безпеки України заборонила співачці Самойловій в'їзд в Україну. Чи матиме це рішення СБУ негативні наслідки? Безумовно. Але, якби Самойловій дозволили приїхати до Києва на “Євробачення”, цих негативних наслідків могло бути ще більше.

У Росії вже кричать про “нелюдський цинізм” української влади. Мовляв, зруйнували мрію дівчини-інваліда, яка так сподівалася виступити на “Євробаченні”... Як людину з обмеженими фізичними можливостями Самойлову справді шкода. Багато хто говорив, її треба було пустити на “Євробачення” - як виняток, нагадавши їй на кордоні, що це зроблено виключно з гуманних міркувань. І попередивши Самойлову: відразу після завершення конкурсу має покинути територію України, тому що заборона на в'їзд (за незаконний перетин українського кордону - Самойлова літала до окупованого Росією Криму) надалі є чинною. Але - звідки знаємо, що насправді замислювала російська влада, відряджаючи до Києва Самойлову?

Уявіть собі, який гвалт на цілий світ здійняли б російські пропагандистські ЗМІ, якби на співачку в Києві напали. Скажімо, молодики, що вдали би зі себе українських націоналістів, закидали би Самойлову яйцями або облили її зеленкою... Російських агентів, у тому числі з українськими паспортами, в Україні не бракує, тож знайти виконавців такої брудної акції російським спецслужбам було би не важко.

А якби російські агенти Самойлову в Києві... вбили? Звичайно, під виглядом “українських патріотів”. Не забуваймо, триває гібридна війна, у ході якої Росія для дискредитації України використовує усі можливі засоби! Стрілянина на “Євробаченні” - прекрасна нагода показати Україну в світі як державу, яка не відбулася. В якій немає порядку, в якій влада не може нічого толком організувати, а вулицями блукають озброєні банди бандерівців. Які напали навіть на дівчину, прикуту до інвалідного візочка, - лише тому, що вона росіянка... Скажете, припущення про вбивство - це вже занадто? Можливо. Але постріли в центрі Києва, якими було вбито колишнього депутата російської Держдуми Вороненкова, переконують в іншому.

До речі, і вбивство російськими агентами Вороненкова, і російська диверсія на артилерійських складах на Харківщині цілком можуть мати зв'язок також із “Євробаченням”. Після того, як Україна своєю забороною на в'їзд для Самойлової найпідступніші плани Кремля зірвала, головне завдання російської влади - спаскудити київський пісенний конкурс. А в ідеалі - зробити так, аби керівництво Європейської мовної спілки засумнівалося, чи можна проводити в Києві “Євробачення”. От Росія і старається. Дивіться, мовляв, дурнуваті європейці, куди ви їхати зібралися: там же і снаряди вибухають, і людей в самісінькому центрі столиці посеред білого дня розстрілюють...

P.S. Європейська мовна спілка запропонувала російському “Першому каналу” організувати пряму телетрансляцію виступу Юлії Самойлової, - аби в такий спосіб співачка змогла взяти участь у “Євробаченні-2017”.

Схожі новини