Передплата 2024 «Добрий господар»

Післясмак свята

“Свято закінчилось, почались суворі будні”, - скаржиться дівчина подрузі телефоном у трамваї. Вчора, мовляв, почувалася принцесою, а нині, як  у казці про Попелюшку,  “карета перетворилася на гарбуз”.

На квітковому базарі затишшя.  Хоча один  з  продавців радіє:  “Прибіг вранці хлопець, купив десяток тюльпанів. Каже, завинив учора перед дівчиною”.

8 березня чимало жінок мали святковий настрій. 9 березня від свята не залишилося й сліду. Чоловіки знову сиділи у трамваях та маршрутках, вдаючи з себе втомлених, не поступалися місцем навіть літнім жінкам. Навіть з  важкими торбами  з продуктами.

В одній з крамниць підслуховую розмову двох продавчинь: “Чоловік вчора і вечерю приготував, і квіти купив, а от посуд помити забув. Довелось вранці перед роботою мити. Ранок почався як завжди — сніданок йому приготуй, сорочку попрасуй,  бутербродів на роботу зроби. На жаль, наші чоловіки здатні на вчинки лише за покликом календаря, а не серця”.  За словами другої продавчині, квіти їй дарують лише на 8 березня та ще на день народження: “Але  чоловік завжди скаржитися, що вони шалено дорогі, а корисні з них нуль”.

Поодинокі хлопці йдуть містом з букетом троянд. Один з них зізнається, що вирішив здивувати кохану і принести  квіти навіть після свята. “Я працюю у Польщі, бачу дівчину дуже рідко, раз на два-три місяці. Тому за можливості намагаюсь тішити її приємними дрібничками та квітами. Вчора приготував вечерю та подарував її улюблені квіти. Сьогодні сходимо в кіно. Свято не має обмежуватись одним днем”, - пояснює студент Дмитро.

Сідаю  в таксі -  і  за своє: чи ви вітали свою дружину вчора? “Купив жінці мімозу за 15 гривень, досить”, - каже таксист Ігор. Чоловік не розуміє суті свята та ажіотажу навколо нього: “У цей день продавці квітів отримують річну виручку за товар, який за 2-3 дні доведеться викинути у смітник”.

Знайома молода мама до 8 березня прихильна. Це, каже, можливість “вирватись” з дому та погуляти з подругами. Однак наступного дня доведеться ставати до плити та поратись з хатніми справами. Чоловік не надто допомагає, хіба у свята...

Схожі новини