Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президента Трампа поважаю за послідовність

Пам’ятаю, одне з українських видань пояснювало, буцімто Київ має напрацьовані контакти з американськими демократами. Тому, мовляв, для України вигідніше, коли при владі в США Демократична партія. А відтак ви, американці українського походження, повинні голосувати за демократів... Але що демократи зробили для України? 

До прикладу, Білл Клінтон, підписант Будапештського меморандуму 1994 року. Що доброго Клінтон зробив для України, відібравши від неї ядерну зброю? Де був Клінтон, коли Росія анексувала Крим та “шила” Новоросію на Донбасі? А що зробив інший демократ, Барак Обама? Саме він невтомно ветував усі закони Конгресу щодо надання Україні летального озброєння. Обама, до речі, єдиний президент США, котрий за вісім років своєї каденції жодного разу не відвідав Україну. Нічого нового щодо надання Києву летальної зброї не витиснула зі себе й Гілларі Клінтон, окрім того, що запевнила про продовження політики Обами. 

Так, Гілларі критикувала Путіна, але не так за анексію Криму чи війну на Донбасі, як за російські хакерські атаки, які начебто призвели до її поразки на виборах. 

 При цьому саме Клінтон, очолюючи Держдепартамент, продала 20% стратегічного американського урану... “Росатому”. І це після того, як Росія пригрозила цивілізованому світові ядерною зброєю. Приблизно в той же час до фундації Клінтонів надійшла “пожертва” від дев’яти інвесторів з Росії - у розмірі 145 мільйонів доларів. Думаю, пані Клінтон вирішила знищити компромат у руках Москви, щоб не залишатися у них на гачку, і тому перша вдарила по Росії. Я також за удари по Росії, але дуже хотів би, щоб такі удари були за гріхи проти України і Грузії, а не через електронне листування, дані якого Гілларі поставила під загрозу, ігноруючи правила інформаційної безпеки. За що інші держслужбовці опинилися у в’язниці...   

У ході  розслідування цієї справи ФБР надіслало Клінтон офіційний запит про примусове надання всієї електронної пошти - як матеріалу для розслідування. Так от, пані Клінтон передала суду свою пошту, попередньо видаливши 33 тисячі повідомлень (з 60 тисяч). Як повинні були реагувати на таке пересічні американці, які поважають верховенство права? І загалом, як можна обирати президентом людину, котра брехала під присягою та перебувала під розслідуванням ФБР? Урешті-решт, США не Україна, де президент може бути двічі судимим.  

А Дональда Трампа я поважаю. Перш за все, за його послідовність, яку він продемонстрував протягом десятків років. За те, що не боїться говорити правду, що говорить чітко й зрозуміло, без потреби в інтерпретаторах і політаналітиках. За те, що виконує свої обіцянки. Ви скажете: “Ой, та він виграв вибори нечесно!”. На це я відповім: так говорили про Буша і навіть про Рейгана, та й про всіх інших республіканців.

Схожі новини