Передплата 2024 ВЗ

«Вирвав з рук телефон і стер запис. Я розгубилась і розплакалась...»

Як депутат облради Іван Лабай перешкоджав журналістській діяльності. Інцидент владнався, але осад залишився...

Під час засідання комісії Львівської обласної ради депутат облради від фракції БПП Іван Лабай вирвав у журналістки агенції “Гал-інфо” Анни Голішевської телефон-диктофон і власноруч стер запис! Це сталося у понеділок, 13 лютого. На засіданні сесії Львівської обласної ради, яке відбувалося наступного дня, голова регламентної комісії ради Роман Кизима назвав цей факт «кричущим» і заявив,  що комісія з питань депутатської діяльності та етики розгляне питання етичності поведінки депутата Івана Лабая. Роман Кизима не виключив, що буде звернення до правоохоронних органів, а можливо,  постане питання про позбавлення депутата мандата.

Відреагував на інцидент і голова облради Олександр Ганущин. Назвав його “прикрим”. Депутат Лабай у кулуарах сесії вибачився перед Анною Голішевською. Журналістка вибачення прийняла. Анна Голішевська розповіла “ВЗ”, що вибачила пана Лабая “від біди”, бо напередодні розмовляла з юристами, і вони сказали, якщо немає свідків — вона нічого не доведе. А свідків не було, бо стався інцидент наприкінці засідання комісії, коли журналісти вже розійшлися. Залишилися тільки Іван Лабай (“по життю” - головний лікар Пустомитівської центральної районної лікарні), його безпосередній керівник, в. о. начальника управління охорони здоров’я Ірина Микичак і ще два депутати, які, як сказала Анна, пили каву.

Журналістка затрималася, бо підзаряджала телефон. Включила його в розетку, що була біля столу, де сиділи Микичак і Лабай. Поклала телефон на стіл біля пані Микичак, та не заперечувала. У цей час Лабай і Микичак про щось переговорювалися пошепки. Телефон продовжував працювати у режимі запису. Коли журналістка вирішила його забрати, пан Лабай зрозумів, що розмову записали і зажадав, щоб Анна стерла запис. Коли та відмовилася, вирвав телефон з рук і стер запис... Як наслідок, зник запис засідання комісії, який є публічним заходом, результат цілого дня важкої роботи журналіста, а це три прес-конференції.  Анна, яка лише минулого року закінчила факультет журналістики, каже, що від такого нахабства розгубилася, відійшла до вікна і розплакалася...

Про що ж таке секретне говорили між собою депутат і чиновник? “Я не бачила, що він у когось виривав телефон, - заявила пані Микичак журналісту “ВЗ”. - Тільки бачила, що він розмовляв із журналісткою. Обговорював зі мною питання свого здоров’я. Мене мама з татом вчили, що підслуховувати і підглядати — недобре. Кожен має право на конфіденційну інформацію. Про що пан Лабай розмовляв із журналісткою — я того не чула...”.

Засоби масової інформації люблять робити річні рейтинги на кшталт “Людина року”. Претендент на цьогорічного переможця у номінації “Ворог преси №1” уже є — головлікар Пустомитівської райлікарні, депутат облради від Блоку Петра Порошенка Іван Лабай. Невже не міг по-людськи домовитися з дівчиною, попросити не використовувати запис? Але ні, чомусь вирішив діяти у хамський спосіб.

Схожі новини