Передплата 2024 ВЗ

«Лише на одному грейпфруті мене нагріли на 138 грамів...»

Покупці скаржаться, що їх безбожно обважують у супермаркетах.

«Лише на одному грейпфруті мене нагріли на 138 грамів...»
«Лише на одному грейпфруті мене нагріли на 138 грамів...»

Пан Олег купував один грейпфрут та кілька бананів в одному з супермаркетів. На цій “жменьці” фруктів його “нагріли” на 8 грн. Чоловік обурюється, через магазин за день проходить кількасот людей. Зокрема, пенсіонерів, які рахують кожну копійку. Невже немає управи на таких горе-підприємців?

Товар пан Олег приніс додому і переважив. Вага не співпадала зі стікером. У магазині грейпфрут заважив 522 грами (це на 15 грн. 65 коп.). Натомість домашня електрон­на вага показала... 384 грами. Лише на одному грейпфруті покупця обдурили на 138 грамів.

А якщо б брав кілька кілограмів фруктів? Коли пан Олег прийшов у магазин і заявив про обман, касирка мовчки переважила товар і так само мовчки повернула гроші — 7 грн. 55 коп. “Мабуть, термінал з’їхав”, — сухо пояснила різницю у вазі.

Інтернет рясніє пові­дом­леннями про те, як кого обдурили у супермаркеті. Багато пишуть про те, як дурять покупців на фасованому товарі. Хоча й на деякому товарі є інформація про те, що допустима похибка у вазі — 2-3 грами. У реальному житті трапляється по-іншому. Клієнтка ужгородського супермаркету Кароліна пише у соцмережах: “Вдруге впевнилась у тому, що у супермаркеті треба переважувати товар самому. Сир переважила і виявилось, що не вистачає декількох десятків грамів. Має одну вагу, а на харчовій плівці наклеє­на зовсім інша...”.

Або такий допис: “Придбав невеличкий шматочок сиру, — пише Юрій. — Попросив переважити, адже практика обважування на цьому відділі вже стала правилом. Порівняли: 280 г на стікері та 250 — на вагах. Працівник відділу дивиться на мене, мовляв, що ти від мене хочеш”.

Я вирішила піти у найближчий від редакції супермаркет і перевірити вагу розфасованих твердих сирів. Беру перший-ліпший сир і прошу жіночку його переважити. Різниця у 10 грамів. Вона схвильовано переклеює старий стікер на новий. Виправдовується: “Як таке могло статися? У нас з цим строго, вага перевіряється щодня!”. Беру ще кілька шматків — те саме. Продавець похапцем бере ще один шматок: “О, а тут все добре!” — радісно вигукує. “Сир зісихається”, — пояснює “прокол”.

Тоді попросила переважити продавця розфасовані у коробочки пампушки. І там вага не збігалася зі стікером на 15 грамів...

Схожі новини