Передплата 2024 «Добра кухня»

Їхня «надєжда» – Савченко...  

Якщо досі хтось відмовлявся вірити, що колишня бранка російської ФСБ, а нині  народний депутат України Надія Савченко, грає під дудку Кремля, бере участь у його політичних “водевілях”, то тепер, думаю, сумніви розвіялися.

Людина, яку свого часу викрали, обіцяли розстріляти, згвалтувати бойовики, яку російська влада готувалася запроторити на 22 роки за ґрати, кілька днів тому, забувши про пережите приниження, мала кілька годин премилої бесіди зі своїми катами. 

У Мінську Савченко таємно, не попереджаючи про це українську владу та її спецслужби (бо як депутат, член комітету  ВР з питань нацбезпеки і оборони є носієм державних секретів), зустрілася з керівництвом “фейкових республік” на Донбасі — Захарченком і Плотницьким, яких повсюдно супроводжували російські “парни в гражданском”. Начебто обговорювала з “керманичами ДНР, ЛНР” звільнення з полону українських воїнів, над якими підлеглі цих самозванців знущаються третій рік. Що це, як не фарс?!  Як не провокація? Як не деградація самої Савченко, яка замість того, щоб бути вдячною державі, яка визволила її з ворожих пазурів, дозволяє такими  ось вибриками чужі кігті встромляти у свою країну. Яка, з усього видно, стала слухняною маріонеткою в руках московських ляльководів. 

Проблему наших хлопців, які потрапили у лабети терористів, українська влада порушує на найвищих міжнародних рівнях з перших днів драматичних подій на Донбасі. У тому числі — під час нелегких розмов президента Порошенка з Путіним. Готова іти на непропорційні компроміси, лиш би повернути згорьованим матерям своїх синів, дружинам - їхніх чоловіків, дітям — їхніх батьків. Бойовики - ні в яку! Хоча наші переговорники пропонували формат “всіх на всіх”, а кілька днів тому за 42 наших заручників готові були віддати  228 їхніх спійманих бойовиків. Очевидно, у тієї сторони свої розцінки, свої бузувірські політичні плани. Як тепер стало очевидно, у них вони втягнули Надію Савченко. І та погодилася на відведену їй роль “миротворця”, “народного лідера”. Грає по розписаних кремлівських нотах. Вже очевидно, що московським режисерам у їхній підступній гібридній війні треба будь-що показати “неспроможність” української влади у переговорах щодо Донбасу, її черствість” у ставленні до своїх солдат, байдужість до страждань їхніх родин. І ось нате вам! — проблемні питання вирішила “народний дипломат”, “політик нової формації Надії Савченко”. Київ наполягає, щоб полонених співвітчизників терористи віддали вже до Нового року. Під тиском Заходу бойовики начебто погодилися зробити “різдвяний подарунок” (слова глави німецького МЗС Штайнмайєра). Не сумніваємося, його буде подано як “заслугу Савченко”. 

Мета таких кремлівських спецоперацій — посіяти смуту в українському суспільстві. У перших рядах “борців зі злочинною владою”, за задумом Москви, тепер має бути їхня “надєжда” - Надія Савченко і дезорієнтовані, обмануті нею сім’ї захоплених учасників АТО. Не здолали Україну путінці своєю військовою зброєю - хочуть зробити це таємною, прихованою. Зокрема тією, ім’я якій “агент впливу Надія Савченко”.