Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тепер треба брати очки в Загребі

Шанси потрапити до плей-оф футбольна збірна України має, і непогані. Інша справа, що там “синьо-жовтим” можуть трапитися збірні Італії, Іспанії, Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Португалії... То може, краще вже обійти у груповому турнірі зіркових хорватів?

Більшість коментарів після футбольного матчу Україна - Фінляндія звучить приблизно так: “Добре, що підопічні Андрія Шевченка взяли три очка, але ж грали наші, особливо в другому таймі, дуже погано”. Важко з цим не погодитися. Водночас, гра забувається, а результат залишається. Якби “синьо-жовті” не перемогли вдома фінів, шансів поборотися бодай за друге місце у групі І  збірна України практично не мала би (хіба що теоретичні). Хлопці Шевченка це розуміли. Звідси й незрозуміле хвилювання в другому таймі, що тільки дивом не призвело до голу в наші ворота...

Звичайно, справді класна команда в таких ситуаціях не нервує, а спокійно робить свою справу. Прикладом є матч Хорватія - Ісландія, у якому балканці за важких умов, на поганому полі та без глядачів, упевнено довели свою перевагу. А яких тільки компліментів не роздавали “вікінгам” після вдалого для них Євро-2016! Але хорвати, схоже, цих дифірамбів не слухали. На відміну від українців, що вийшли на матч проти Ісландії переляканими, хорвати показали, хто на полі господар... Саме Хорватія, без сумніву, є в нашій групі головним претендентом на перше місце. Це нині одна з найкращих команд Європи. А за друге місце, яке дасть право зіграти за вихід на Мундіаль-2018 у плей-оф, боротимуться збірні України, Ісландії і Туреччини.

Наступний матч підопічні Шевченка зіграють 24 березня на виїзді проти Хорватії. Треба спробувати зачепитися за очки, бо здобути бодай пункт в Ісландії буде важко... У жодному разі не можна втрачати очки в матчах проти Косова й Фінляндії. Наприклад, не виграємо на виїзді у косоварів, а вони не програють фінам і займуть п'яте місце. Тоді очки, втрачені Україною в матчі з Косовом, “аукнуться” нам у заочному змаганні команд, які займуть другі місця в групах (якщо, звичайно, ми фінішуємо другими). Найгірша з дев'яти других збірних до плей-оф не потрапить... На боці підопічних Шевченка календар: два вирішальних матчі, проти Туреччини й Хорватії, зіграємо восени 2017-го на своєму полі.

Загалом, шанси потрапити до плей-оф збірна України має, і непогані. Інша справа, що там “синьо-жовтим” можуть трапитися збірні Італії, Іспанії, Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Португалії... То може, краще вже обійти у груповому турнірі зіркових хорватів? Якщо зіграємо в Загребі бодай внічию, шанси на перше місце залишаться. Саме виїзний поєдинок проти хорватів покаже, чого насправді варта збірна Шевченка...

 

 

 

Схожі новини