Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кур’єрний зріст» – це коли від губернатора до «прем’єр-министра» дослужишся 

Як безграмотний очільник Миколаївської ОДА пана Гройсмана своїми амбіціями налякав.

«Кур’єрний зріст» – це коли від губернатора до «прем’єр-министра» дослужишся 
«Кур’єрний зріст» – це коли від губернатора до «прем’єр-министра» дослужишся 

Парламентському мільйонеру-шансоністу з «БПП» Олексію Савченку вже який тиждень гикається у губернаторському кріслі через незабутню самопрезентацію на конкурсі, після якого він й отримав посаду голови Миколаївської ОДА. Питання, яким дивом Савченко став переможцем відбору, зависло у повітрі. Але після оприлюдненого відео про те, як співочий нардеп проходив співбесіду перед конкурсною комісією, зрозуміло: у Савченка талант гіпнотизера. Так зачарував журі своїми перлами, що ті про інших кандидатів і думати забули. 

Про «подвиги» Савченка на конкурсі першими повідали члени комісії, які намагалися оцінювати його тверезо (таких було раз два — та й усі). Ігор Коліушко, зокрема, був шокований слайдами, які кандидат використовував у своєму виступі: ледь не у кожному другому слові — помилка. 

А співбесіда зі Савченком яка вийшла: не просто пісня — шансон (куди там «Мурці»)! Для зв’язки слів співочий кандидат використовував «да» з блатним «акцентом» (добре, хоч не додав: «слиш, чуваки»). І ледь не до бурячкового кольору на обличчі тужився, намагаючись видати російськомовний текст з голови українською. Але місцями все одно «азарівка» виходила: «министр», «политика». А то й відверті бздури, як «кур’єрний зріст». 

Перли ж, які видавав Савченко, навіть його безграмотність затьмарили. На запитання про свої дії у кріслі губернатора прозвучала приголомшлива відповідь: «Перше — підпишу указ на своє призначення». Спочатку — підпис Савченка, а президентський, виходить, під ним. 

Не ламайте голову, хто стане наступником Гройсмана у прем’єрському кабінеті. Все вже вирішено — Савченко. Він для того й у губернатори подався, щоб прем’єра «підсидіти». Цитуємо мовою оригіналу: «Оскільки ставлю собі на меті кур’єрний зріст, то вважаю, що людині, для того, щоб мати чіткий досвід державної праці, треба попрацювати спочатку губернатором, потім — министром і після цього можна вже працювати прем’єр-министром і робити великі политичні кроки». А може, «великі политичні кроки» — це натяк на президентство? Такі висоти Савченка навіть членів комісії розсмішили. 

Коли ж у мільйонера-шансоніста спитали про його переваги, він витягнув з рукава головний козир. «Я себе вважаю фахівцем», — каже. Фахівець і справді — ще той, широкого профілю. Чого тільки немає у послужному списку Савченка: колишній «УБОЗівець», юрист, банкір, екс-президент футбольного клубу (чернігівської «Десни»), керманич Національної федерації самбо з кількома альбомами шансону і кліпзасвіткою на музканалах. За президентства Януковича навіть «Укрспиртом» встиг покерувати. 

Одне слово, Україна має таланти. І один з них «осиротив» Верховну Раду, щоб «ощасливити» Миколаївську область.