Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ми теж граємо у футбол! Нарешті

Ще далеко не все виходить, але дивитися матчі за участю “синьо-жовтих” стало набагато цікавіше.

Про зміни, які відбулися у футбольній збірній України за Андрія Шевченка, дуже добре сказав колишній нападник “синьо-жовтих” Іван Гецко. За його словами, наша збірна почала робити те, чого не робила ніколи: вона нарешті не мучиться на полі, а грає у футбол.

Я би Гецка трохи підправив. Наразі команда Андрія Шевченка лише намагається грати у футбол. Але і це вже очевидний прогрес. Шевченко не боїться грати “першим номером” (коли таке було!), робить ставку на володіння м'ячем. А замість традиційної для нашої збірної гри “бій-біжи” головний тренер пробує прищепити своїм підопічним комбінаційний футбол, зокрема, з використанням дрібного й середнього пасу. Ще далеко не все виходить, але дивитися матчі за участю “синьо-жовтих” стало набагато цікавіше.

На жаль, випадає поки що з гри Коноплянка. Тягне “ковдру” на себе, не бачить партнерів, які перебувають у кращій позиції... Але Шевченко каже, гра Коноплянки проти Косова його влаштувала. Гадаю, Шева усе бачить, але сподівається, що Коноплянка, підбадьорений похвалою головного тренера, нарешті почне пасувати партнерам. Зрештою, певний прогрес у грі Євгена є: із косоварами зіграв краще, ніж із турками... Утім, найбільшим стимулом для Коноплянки має стати впевнена гра Караваєва, який замінив хавбека “Шальке”.

Чи можна було досягнути кращого результату, ніж п'ять очок у трьох зіграних матчах? Так, адже Коноплянка міг забити ісландцям пенальті, а Кравець - третій гол туркам. Але водночас, у цих поєдинках збірна Україна могла й програти, тож усе справедливо... Головне, ми не відпустили хорватів та ісландців надто далеко і продовжуємо боротьбу. 12 листопада Хорватія приймає Ісландію, тож хтось із лідерів групи обов'язково втратить очки. А може, відразу обидва? Так чи інакше, треба перемагати в Одесі Фінляндію. Футбол, який продемонструвала в трьох перших матчах відбору команда Шевченка, переконує: три очка в поєдинку з “гарячими” фінськими хлопцями - завдання цілком по зубах.

 

Схожі новини