Передплата 2024 «Добрий господар»

Спецоперація: «Спровокуй Парасюка»?

Після ефіру «Вечірнього Прайму» на каналі «112 Україна» зчинилась бійка між нардепами Володимиром Парасюком та Олександром Вілкулом.

У будівлі телеканалу стояла атмосфера справжнього боксерського бою. В хід йшли  кулаки й численні погрози. Дійство намагались роздійняти охоронці телеканалу, проте опоненти зчепились не на жарт.

У студію були запрошені представники різних політично-ідео­логічних груп, які, зрозуміло, вороже налаштовані один проти одного. З перших хвилин ефіру нардепи намагались принизити опонента.  Олександр Вілкул обізвав свого колегу такими словами: «Буває дуже важко дискутувати з недорозвинутими імбецилами, з освітою, неповних 8 класів». Обурений Парасюк зачепив тему професійної діяльності Вілкула і звинуватив його у розкраданні державного майна на початку 90-х років.

Олександр Вілкул — колишній нардеп від Партії регіонів. Після Революції гідності перейшов у “Опозиційний блок”. З того часу є завзятим критиком теперішньої  влади. Свого часу був противником Майдану 2013 року. Парасюк,  навпаки, брав участь у Революції гідності, командир 4-ї роти батальйону «Дніпро». Нині — позафракційний депутат.

Скандальна ситуація, котра трапилася у студії 112 каналу, можливо, була наперед розроблена, спровокована “Опозиційним блоком”. Риторика Вілкула була дуже схожою на провокацію,  аби вивести із рівноваги емоційного Парасюка. Адже останнім часом політик неодноразово підій­мав руку чи «ногу» на своїх опонентів. “Не розчарував” і цього разу.  Ймовірно, таким чином опозиція хоче дискредитувати так званих  героїв Майдану і учасників АТО. Начебто вони тільки те і вміють, що  «майданувати» та битися. Такі, мовляв, нестримні, неадекватні радикали.

Наступного дня Олександр Вілкул на своїй сторінці у Фейсбуку зробив пост:   «Вчора наочно було видно два варіанти розвитку України. Або вічна війна, істерика і бідність, або, так, непростий, але мир. Так, не за один день, але економічний ріст, порядок і безпека». Таким чином, і Парасюка, і чинну владу було виставлено в образі істеричних людей, які живуть тим, що думають про війну. Натомість опозиція - у ролі месії, яка зможе навести мир і порядок в Україні.  

Обидва нардепи відмовились писати будь-які заяви до поліції.  «Українській правді» Вілкул прокоментував у тому ж  дусі, що й на 112 каналі: «З огляду на інтелектуальний рівень Парасюка, нічого вимагати від нього не буду».

Схожі новини