Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ісландський залік Шева склав. Чекаємо на турецький іспит

Не забуваймо, що головний тренер національної команди “ліпить” лише з того, що у нього є.

Зізнаюся, я не належав до тих, хто вірив у тренерський талант Андрія Шевченка. Футболіст він був великий, але ж тренерського досвіду не має жодного. А тут відразу збірна... Однак, після дебютного матчу Шеви, в якому Україна зіграла внічию з Ісландією, оптимізму в мене трохи додалося.

Багато кому гра “синьо-жовтих” не сподобалася. Безглузді паси поперек поля, провальний відрізок на старті поєдинку, коли ісландці нас просто “вибачили”. Жахлива гра Кучера, “ніякий” Коноплянка... Справді, негативу в грі підопічних Шевченка вистачало. Але, як на мене, був і позитив. Особливо в другому таймі, коли наша збірна домінувала, хай і без великої гостроти біля воріт суперника. Пригадаймо, після поразки на Євро-2016 від Північної Ірландії Андрій Ярмоленко зі сумом констатував: як не вміли ми долати такий захист, так і не вміємо... Оборона Ісландії, з якою мали купу проблем Португалія і Англія, сильніша від оборони північних ірландців. І тим не менше, у другому таймі українці були близькі до того, аби пробити ісландську стіну. Не зробили цього тільки тому, що наразі тільки навчаються нової гри.

“Ми міняємо наш стиль, стараємося грати в короткий і швидкий пас, хочемо вести гру першим номером”, - розповів багатостраждальний захисник Кучер. Для збірної України це справжня революція! Адже раніше наша головна команда ніколи не змінювала свого стилю. Навіть із відверто слабшими суперниками намагалася діяти ... на контратаках, тупо закидаючи м'яча вперед. А раптом хтось “зачепиться”... Шевченко принаймні розуміє, що з кремезними й прекрасно організованими ісландцями традиційна гра збірної України (тобто “бій-біжи”) приречена на провал, тож спробував щось змінити. Вийшло як вийшло, бо часу на перебудову було мало, але це однозначно крок у правильному напрямку.

На матч проти чвертьфіналіста Євро-2016 Шевченко не побоявся виставити “пацанів”. Крім Коваленка й Зінченка, що вже нюхали пороху, у стартовому складі вийшли Бутко і Соболь. Останній - абсолютно “зелений”, але “каші” цей лівий захисник не зіпсував. Навіть одного разу прорвався своїм флангом до воріт суперника, але партнери “гальмували”... Ставка на молодь, хоч і не дає миттєвого результату, працює на перспективу. А це зараз для нашої збірної головне.

Ну і не забуваймо, що головний тренер національної команди “ліпить” лише з того, що у нього є. На місці форварда довелося грати півзахиснику Коваленку, бо пристойних нападників фактично немає... Так чи інакше, ісландський залік Андрій Шевченко хоч і зі скрипом, але склав. Чекаємо на турецький іспит.

Схожі новини