Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На весілля сина Гелетей витратив трирічний заробіток...

Гучне весілля прогриміло недавно у Києві. Точніше, над Києвом – у ресторані «Атмосфера», розташованому на даху п’ятизіркового готелю «Прем’єр-палас» у центрі столиці на бульварі Тараса Шевченка.

Погуляли по-королівськи. Гостей розважали «зіркові» тамада і музична група, балет, комік і просто лабухи. Тільки арка з квітів коштувала 25 тисяч гривень. Столи вгиналися від вишуканого пійла і делікатесів. За скромними підрахунками, кошторис гульні становив близько 1,5 мільйона гривень.

Молодятами були Дарина Маковецька і 22-річний Олександр Гелетей. Саме його батько Валерій Гелетей був у 2014 році міністром оборони України — недовго, правда, але запам’ятався. Призначення на цю посаду колишнього випускника середньої школи міліції, якому з такою освітою «світили» б максимум посада дільничного інспектора і капітанські погони, багато хто розцінював як злочин проти України. Тоді вже кривавила війна на Донбасі, труни з тілами загиблих воїнів привозили літаками. На запитання, як він командуватиме Збройними силами, Валерій Гелетей білозубо відповів тоді, що набиратиметься досвіду без відриву від виробництва, тобто від кабінету. Через кілька днів після того стався Іловайський котел.

Усього за час бойових дій на Донбасі вже загинуло більш як 2500 українських солдатів і офіцерів, у тому числі, 220 — з Львівщини. Значна частина — за керування Мін­оборони Гелетеєм.

Звільненого з посади міністра Гелетея призначили керівником Державної служби охорони, де він працює досі. У декларації про доходи за минулий рік головний охоронець країни вказав 588 тисяч гривень. Тож тільки на весілля сина витратив трирічний заробіток. Живе в елітному котеджному містечку, збудованому на місці колишнього дитячого табору, та ще й із загарбанням прилеглої лісопаркової території.

За логікою, після гучного весілля Гелетея мали б негайно звільнити з посади керівника ДСО, а відомства Юрія Луценка та Анатолія Матіоса в такому ж темпі мусили б поцікавитися походженням коштів на цю гульню.

Якраз у той самий час, коли міністр Гелетей «набирався бойового досвіду» в кабінеті, на Донбасі у нерівному бою був важко поранений командир спецроти, тоді капітан, а нині майор 28-річний Олександр Петраківський. Йому зуміли врятувати життя, але відтоді вже два роки він перебуває у комі. Президент удостоїв офіцера звання Героя України. Вилікувати його беруться у США. На це потрібно чимало — 700 тисяч доларів. Після публікацій про героя у «Високому Замку» читачі газети, бойові побратими розпочали збір коштів. Батько майора, також кадровий офіцер, у відчаї хотів навіть продати синову Золоту Зірку. У ломбарді її оцінили як брухт — 12 тисяч гривень.  Таким чином,  за 125 Золотих Зірок Героя України можна влаштувати весілля сина екс-міністра оборони.

Вірю, що Герой України майор Олександр Петраківський неодмінно переможе у бою, який веде сьогодні, - за життя, вийде з коми і розплющить очі, щоб побачити свою маленьку донечку. Але не уявляю, як зможе подивитися у його очі генерал Гелетей. І чи взагалі він матиме право це зробити.

Схожі новини