Передплата 2024 «Добрий господар»

Життя у стилі «блонді»

Білявки, кажуть психологи, прагнуть «світлого» життя.

У мене шестирічний «стаж» білявки. Як природна шатенка, я змінила свій імідж спонтанно. Прокинулася вранці і твердо вирішила перефарбуватися. 

Блондинки - героїні анекдотів, заручниці перекису водню та перукарського мистецтва, жертви гламуру, прихильниці соляріїв і силікону... Вперше свято на честь світловолосих панянок почали відзначати у 2006 році. У рамках святкувань відбулася церемонія вручення премії “Діамантова шпилька”. 

В  українському суспільстві склався стереотип, буцімто блондинка — ледь не діагноз. Мовляв, в них занижені розумові здібності. Насправді колір волосся зовсім не впливає на інтелектуальність. Це неодноразово доводили вчені. Хоча деякі блондинки таки показують, що нову інформацію сприймають не одразу... Відколи перефарбувалася, жоден із чоловіків не закинув мені, що я, мовляв, блондинка. 

Підтримання білявого кольору волосся  вимагає чималих зусиль та грошей. На місяць — понад 200 гривень. Щомісяця фарбуюся професійною фарбою італійського виробництва. Професійні фарба та окисник не нищать волосся, воно виглядає “живим”. Жодного разу не пошкодувала, що зважилася на кардинальну зміну іміджу.  

У чому секрет привабливості блондинок? Блондинка — не спосіб життя, а інструмент висловлення любові і великого прагнення до “світлого” життя. Психологи пояснюють це намаганням додати будням світлих тонів. Ну і не варто приховувати найголовнішого -  це спосіб звернути на себе увагу сильної половини людства. Не секрет, що на вечірках чи неформальних зустрічах саме блондинок оточують найбільше чоловіків. Звернула увагу, більшості чоловіків цікаво знайомитися із блондинками. Принаймні, щоб перевірити,  чи підтвердиться версія про інтелект і “пустотливість”. Але левова частка цих «експериментаторів» не сприймають білявок серйозно…

Почала шукати для себе відповіді на питання: чому жінки зі світлим волоссям так до душі чоловікам? Що в них особливого? Виявляється, чоловікам подобаються жінки, які не бояться в собі щось змінювати, експериментувати.  Отже, такі жінки завжди йдуть в ногу з модою, доглядають за собою. Один мій знайомий “олігарх” свого часу сказав: “Некрасивих жінок не буває, бувають недоглянуті...”. До речі, йому подобаються саме блондинки. 

Якщо жінка схильна до експериментів та змін у зовнішності, чоловіки почуваються з ними гармонійно, оскільки чоловіки за своєю природою - завойовники. За шестирічний «стаж» білявки зауважила, що чоловіки “клюють” на яскравість, виразність, експресивність. Сама часто звертаю увагу у натовпі на жінку-білявку. Принаймні, щоб оцінити, чи їй пасує цей імідж, якої якості фарбування, чи не перепалене волосся... Тобто білявки притягують погляди і чоловіків, і жінок. А це неабияк підвищує самооцінку. 

Кажуть, якщо зміниш імідж — зміниться життя... Я позбулася деяких фобій (це також і завдяки спорту). Стала впевненішою в собі. Іноді доводиться давати відпір любителькам попліткувати. Тоді демонстративно розпрямляю спину, усміхаюся. Так сигналізую недругам, що це у них щось не так, а в мене все о’кей... Почала активніше стежити за модою, експериментувати з косметикою. З часу зміни кольору волосся щось змінилося у моїй психології. Наприклад, не розумію «сірих мишок», які не стежать ні за іміджем, ні за здоров’ям. До життя у стилі “блонді” ставилася до таких панянок спокійніше.

Не варто боятися кардинально змінювати імідж, експериментувати. Головне - знати міру! 

Довідка «ВЗ»

Справжня природна блондинка - явище рідкісне. За підрахунками науковців, до 2202 року блондинки остаточно зникнуть з лиця Землі. Тільки за останні 50 років кількість блондинів і блондинок скоротилася з 49 до 14% від загального числа жителів планети. Причин цього кілька. По-перше, щоб дитина народилася блондином, в обох батьків повинно бути світле волосся. По-друге, в країнах, де переважає темний колір волосся, населення неухильно зростає. А ось європейці, які є носіями «білявого гена»,  все частіше обмежуються однією дитиною. Остання людина зі світлим волоссям народиться, на думку вчених, у Фінляндії, де живе найбільше  світловолосих людей.